Imal' bujruma: Objavljen cjenovnik iz restorana u Parlamentu BiH

1
Radiosarajevo.ba
Imal' bujruma: Objavljen cjenovnik iz restorana u Parlamentu BiH
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Parlament BiH

S vremena na vrijeme svekoliku bosanskohercegovačku javnost pošteno i zasluženo ošamari cjenovnik iz restorana u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine u Sarajevu. 

Naime, ovaj restoran u kojem se (jako dobro) hrane naši političari poznat je diljem Balkana po svojim čudesno niskim cijenama. 

Danas je na društvenim mrežama objavljen navodno cjenovnik iz ovog restorana s današnjom ponudom - 23. januar 2024.

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Prema tom cjenovniku, za 7.5 maraka (3.85 eura) možete pojesti sjajan ručak u koji su uključeni supa, glavno jelo, salata i kolač.

Naime, cijena supe je 1 KM (0.51€), bilo da volite teleću juhu ili velute od gljiva. Želite li se baš počastiti - sarmu u kupusu platit ćete 4 KM (1.03€), baš kao i grašak s junetinom, dok je za one s "dubljim" džepom u ponudi sote stroganov, po cijeni od 6 KM (3.08€). 

Cjenovnik na dan 23. 1. 2024.
Foto: Facebook: Cjenovnik na dan 23. 1. 2024.

Ćufte su najjeftinija opcija i koštaju 3 KM (1.54€), dok su svinjske kobasice s roštilja 3.5 KM (1.80€). Kilogram pastrmke je 20 KM (10.26€). Salate se prodaju po cijeni od 1 KM, koliko košta i varivo - prilog. Tu je još i kolač koji košta 1.50 KM (0,77).

Pogledamo li cjenovnik od prošle godine, vidimo se da cijene apsolutno nisu mijenjale.

Situaciju je 'u sridu' opisao jedan od komentara ispod spomenute objave na Facebooku, koji kaže:

"Bh. građani, sirotinjo, čitajte, oblizujte se polupraznih i praznih želudaca, plješćite i navijajte svak' za svoje, budite i dalje glupi poslušnici, takvi ste najbolji..."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije