Novi koncept / Predstavljen mogući izgled iPhone-a SE 2

24. 11. 2017. u 08:06:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Dosljedan svom imenu, dizajner Concept Creator napravio je novi koncept spajanjem iPhone-a SE i iPhone-a X.

Rijetko se dešava da se toliko ljudi slaže u vezi s nečim, i čini se da bi korisnici vrlo rado kupili novi iPhone SE ako bi imao neke od funkcija iPhone-a X. To uopće ne iznenađuje, jer znamo da je riječ o odličnom proizvodu pristupačne cijene, s modernim hardverom smještenim u vjerovatno najljepše iPhone kućište.

Možda je najodrživije rješenje staviti OLED ekran preko cijele površine sa iPhone-a X u kućište 5s-a?

Tako bismo zadržali manju veličinu mobilnog telefona, ali bi istovremeno značajno povećali površinu ekrana. To nam se čini kao mnogo logičniji pravac razvoja u odnosu na glasine o iPhone-u X Plus, koji bi ustvari bio tablet, velike snage, veličine šest inča.

Iako nam se ovaj koncept jako dopada, vjerovatno se neće ostvariti. iPhone SE je trenutno namijenjen za dvije ciljne grupe: onima koji žele jednostavan i čist dizajn u manjoj veličini, i onima koji žele da kupe relativno povoljan iPhone.

Kada bi mu se dodao OLED ekran, barem jedna grupa, ako ne i obje, izgubile bi interes, jer bi se na taj način povećala površina ekrana i uređaj više ne bi bio tako povoljan, piše iMagazine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA