Christian Bale i Anne Hathaway o masakru u Aurori

Radiosarajevo.ba
Christian Bale i Anne Hathaway o masakru u Aurori

Anne Hathaway, Christian Bale i Joseph Gordon-Lewitt privatnim su se avionom vratili u Los Angeles nakon što je nakon tragičnog događaja u Coloradu otkazana pariška premijera The Dark Knight Rises. Hathway i Bale izrazili su saučešće porodicama žrtava maskara u gradiću Aurora, prenosi Tportal.hr.

Svo troje glumaca izgledalo je ožalošćeno dok su se ukrcavali u privatni avion na pariškom aerodromu, piše Daily Mail.

Govoreći prvi put otkako je James Holmes u kinu u gradiću Aurora na ponoćnoj projekciji Batmana ubio 12, a ranio 58 ljudi, Christian Bale dao je izjavu u kojoj suosjeća sa žrtvama i njihovim porodicama. "Riječima se ne može izraziti užas koji osjećam. Ne mogu niti pomisliti koliku bol i tugu osjećaju žrtve i njihovi voljeni, ali moje srce je s njima", rekao je Bale.

"Srce me boli zbog života oduzetih i promijenjenih ovim strašnim besmislenim činom", izjavila je Anne Hathaway u kratkoj izjavi. "Nemam riječi kojima bih izrazila svoju tugu. Moje misli i molitve su sa žrtvama i njihovim porodicama".

Osim pariške premijere, Warner Bros je otkazao i zakazane premijere u Meksiku i Japanu, te potvrdio da iz poštovanja prema žrtvama neće objavljivati rezultate filma na kino blagajnama. Ranije je studio objavio da će iz trailera izbaciti scene s oružjem. Šefovi studija sastali su se već u petak kako bi raspravili sljedeće poteze, a TMZ javlja kako je Warner Bros suočen sa rizikom da izgubi milione na filmu od kojeg se očekivala rekordna zarada.

Izjave glumaca dolaze nakon što je reditelj filma, Christopher Nolan, progovorio o masakru. Opisujući ubistva kao besmislenu tragediju, britanski reditelj nazvao je napad nepodnošljivim divljaštvom. Nazivajući kino svojim domom, 41-godišnji reditelj izjavio je kako ga je uništila spoznaja da neko želi uništiti tako nevino mjesto nade.

U subotu je Nolan u ime glumaca i ekipe filma izrazio saučešće porodicama žrtava. "Želio bih izraziti našu duboku tugu zbog besmislene tragedije koja je pogodio cijelu zajednicu grada Aurora. Vjerujem da filmovi pripadaju jednoj od najvažnijih američkih umjetničkih formi, a zajedničko iskustvo gledanja priče koja se odvija na velikom platnu važna i lijepa razonoda", izjavio je Nolan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije