Bug na Facebooku - o Zuckerbergovu glavu

Radiosarajevo.ba
Bug na Facebooku - o Zuckerbergovu glavu

Privatne fotografije Marka Zuckerberga osnivača i većinskog vlasnika Facebooka procurile su u javnost zahvaljujući bugu na ovoj društvenoj mreži.

Tako je cvijeli svijet imao priliku vidjeti najuspješnijeg biznismena današnjice na različitim partijima, kako svira gitaru bosih (i malo prljavih) nogu, u smiješnim pozama, u zagrljaju s djevojkom ili kako spava zagrljen s plišanim medom. Ništa skandalozno, sve se kreće u granicama 'simpatičnosti'.    

Korisnici su u utorak primijetili da u novoj funkciji s kojom se mogu prijaviti neprimjerene fotografije - ako bi se kao razlog označila aopcija 'nudity or pornography' - dobijaju opciju 'take action by selecting additional photos to include with your report'. Zatim biste dobili na pregled i slike koje su nedavno postavljene sa istog tog profila da ih možete označiti ukoliko su neprimjerenog sadržaja. Tu se pojavio problem - fotografije su prikazivane bez obzira na postavke njihovog vlasnika što se tiče privatnosti, prenosi Media Marketing.

Facebook je odmah reagovao i ukinuo tu opciju. 'Ovo je rezultat dorađivanja koda i samo kratko vrijeme je bio u funkciji,' rekao je glasnogovornik Facebooka. 'Nakon što smo otkrili bag, odmah smo onesposobili sistem i vratićemo ga u funkciju tek kad budemo potvrdili da je bag popravljen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije