BMW najavio koncept Mille Miglia

Radiosarajevo.ba
BMW najavio koncept Mille Miglia
Mogući izgled BMW-a 328 Kamm Coupé
BMW je službeno potvrdio kako će na ovogodišnjem Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2010, koji će se održati krajem ovog mjeseca predstaviti konceptni automobil kojim će obilježiti 70. godišnjicu osvajanja Mille Miglia utrke.

Upravo bi stoga ova nova studija trebala biti izravno inspirirana automobilom iz 1940, koji je posljednjih godina restauriran i koji će također biti izložen na ovoj manifestaciji.

Radi se o modelu 328 Kamm Coupé, a BMW je sličan potez napravio prije dvije godine kada je predstavio M1 Hommage, koncept s kojim je proslavio 30 godina originalnog M1.

Iako je bila riječ isključivo o studiji, godinu i po kasnije BMW nas je upoznao sa koncepcijski vrlo sličnim Vision ED koji će prema navodima insajdera dobiti i svoju produkcijsku izvedbu. Možda za koju godinu vidimo i nešto što će svoje korijene vući iz moderne interpretacije 328 Kamm Coupéa.

Stari, proslavljeni BMW 328 Mille Miglia touring coupe

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije