Biblioteka na rikši

Radiosarajevo.ba
Biblioteka na rikši


Grupa umjetnika i kustosa iz Minneapolisa od juna do septembra provest će ideju pokretne biblioteke smještene na – rikši!

Ideja vodilja bila je čitaocima ponuditi knjige, prvenstveno iz oblasti svih grana umjetnosti, na mjestima gdje tradicionalnih biblioteka nema: u parkovima, na obalama jezera i sličnim prostorima gdje ljudi dolaze kako bi se odmorili i uživali u tišini.

U rikšama kakve su zamislili autori projekta Sarah Ann Baker, Lauren Herzak-Bauman i Joe Hillman, ima mjesta za četvero ljudi, a postojat će i opcije pokretne i stacionarne rikše za čitanje. Sve rikše će imati police s knjigama koje će prikupiti sami autori, a biće tu i drugi sadržaji poput prezentacija umjetnika o njihovim radovima.

Autori ideje biblioteke na rikši smatraju da će na ovaj način najviše pomoći studentima umjetnosti, ali i običnim smrtnicima koji će u ovome vidjeti način da se opuste.

notcot.org/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije