Baterija novog iPhonea može trajati pet sati duže u odnosu na prethodni model

Radiosarajevo.ba
Baterija novog iPhonea može trajati pet sati duže u odnosu na prethodni model
Foto: Apple.com / Ilustracija / Apple iPhone

Baterija novog modela iPhonea može trajati pet sati duže u odnosu na njegovog prethodnika, piše portal Unilad pozivajući se na USA Today.

Iz Applea tvrde da je baterija iPhonea 11 do pet sati upotrebljivija u odnosu na model XR.

iPhoneom 11 Pro je moguće 18 sati snimati video zapis, te 65 sati snimati zvučni zapis. Pro Max 11 ima mogućnost snimanja video zapisa do 20 sati, a zvučnog zapisa do 80 sati.

Apple je novu generaciju mobitela predstavio sredinom prošle sedmice. Minimalna cijena ovog uređaja je 699 dolara (više od 1.200 maraka). Za najskuplji model, Pro Max 11 je potrebno izdvojiti 1.099 dolara (više od 1.900 maraka).

Najbrži telefon na tržištu: Tim Cook predstavio iPhone 11 Pro

Nisu izostale kritike na račun iPhonea 11. Najčešće zamjerke se odnose na stražnji izgled mobitela odnosno na izgled kamera.

Neki tvrde da zbog broja objektiva stražnjih kamera izaziva tripofobiju ili strah od rupa.

Al Jazzera Balkans je ukazala da je u izvještaju kineske grupe za prava radnika navedeno da su Apple i njegov proizvođač Foxconn prekršili zakone o radu u Kini.

Da li je iPhone 11 proizveden ilegalno?

Apple i Foxconn su priznali da su prekršili dozvoljeni broj privremenih radnika.

Po zakonu, takvi radnici ne smiju činiti više od 10 posto ukupne radne snage.

Prema izvještaju, u fabrici u Zhnegzhouu bilo je više od 50 posto privremenih radnika u avgustu 2019, ističe Al Jazeera Balkans.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije