Basista Red Hot Chili Peppersa objavljuje autobiografiju

Radiosarajevo.ba
Basista Red Hot Chili Peppersa objavljuje autobiografiju

Michael "Flea" Balzary, basista Red Hot Chili Peppersa, izdat će uskoro zasad nenaslovljenu autobiografiju u izdanju Grand Central Publishinga.

Autobiografija će obuhvatiti njegovo odrastanje u porodici jazz muzičara, odnose s članovima benda, boemski način života u Los Angelesu te mračna iskustva s teškim drogama, ali i saradnju sa suosnivačem RHCP-a Anthonyjem Kiedisom i sveukupno burno i kreativno putovanje benda osnovanog 1983. godine, javlja HRT.

Zasad nije poznat datum objave knjige koja će svjetlo dana ugledati i u audio obliku.

"Volim književnost općenito. Knjige vidim kao svete stvari, a u pisanju moje priče, dat ću sve od sebe da odam počast obrascu koji je igrao tako veliku ulogu u oblikovanju mene kao osobe", rekao je Flea.

Za njega je pisanje memoara bilo vrijedno iskustvo te je rezultiralo nečim zvučnijim, za razliku od većine rock biografija koje krase opisi dekadencije iza pozornice u tabloid stilu.

Osim što je "proždrljiv" čitač, Flea je posve jedinstven muzičar i kreativna snaga - bilo da je s Peppersima, Atoms of Peaceima ili u svojoj muzičkoj školi Silverlake Conservatoryju koja potiče muzičko obrazovanje u Los Angelesu.

Njegova priča je epska, ustvrdio je izvršni urednik pomenute izdavačke kuće, Ben Greenberg.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije