Balenciaga bojkotuje francuski Vogue?

Radiosarajevo.ba
Balenciaga bojkotuje francuski Vogue?



Na reviji visoko profilne modne kuće Balenciaga, neobično odsutna bila je urednica francuskog Voguea Carine Roitfeld i njen tim. Razlog za to nije to što su ostali zaglavljeni u pariškom prometu, već to što im je bilo zabranjeno prisustvovanje reviji.
Roitfeld je izjavila "da su na Balenciaginoj crnoj listi i da se nada da to nije zauvijek, jer bi to bila šteta s obzirom da je to francuska modna kuća". Također je rekla da modna kuća Balenciaga više ne oglašava svoje kampanje u francuskom Vogueu, niti im posuđuju odjeću za editorijale, i da im još uvijek nisu naveli konkretan razlog za ovaj šokantni potez.

Modni kritičari, često prelaze granicu između toga da rade svoj posao i toga da ozbiljno razljute dizajnere. Prije par godina, još jedan visoko profilni slučaj začudio je modni svijet. Naime, Armani je cijenjenoj kritičarki New York Timesa, Cathy Horyn, zabranio prisustvovanje revijama zbog konstantnih negativnih kritika, i kako je rekao "nepotrebnih sarkastičnih komentara o njegovoj porodici i prijateljima"

U svakom slučaju pratićemo ovaj bizarni Balenciga/Roitfeld slučaj...


Gasha, radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije