Bad Brains: Zvukovi naših duša (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Bad Brains: Zvukovi naših duša (VIDEO)

Bad Brains na Exitu (Foto: Samir Cacan/radiosarajevo.ba)

Ovogodišnji EXIT festival službeno je otvorio poznati sastav Bad Brains. Američki hardcore- regge bend nastupio je na glavnoj bini oko 20 sati prvog dana festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi.

“Sve je počelo jednog dana dok sam hodao ulicom, kad me video Darryl i mahnuo mi. Nekoliko dana kasnije odlučio sam da se malo provozam i video sam Darryla ja sam njemu mahnuo i ponudio mu da ga odbacim kući. Dok smo se vozili pitao sam ga da li želi da svira kod nas u bendu i on je pristao”, kaže Paul Hudson, frontmen grupe Bad Brains, poznatiji kao H.R. za Radio Sarajevo.

Koncert benda Bad Brains koji je uklopio punk i reggae na glavnoj bini Exita, odlično je zagrijao publiku za naredna četiri dana vrhunske muzike na EXIT festivalu u Novom Sadu.

“Darryl me je nagovorio da ne odustajem od svojih kompozicija, pričali smo satima, jer ja sam bio prilično nesigurno djiete, bio sam veoma izgubljen, ali Darryl me je nagovorio da rime i muziku odnesem producentima, to je priča benda Bad Brains”, dodaje H.R.

Bad Brains na Exitu (Foto: Samir Cacan/radiosarajevo.ba)

Bad Brains su američki hardcore punk band formiran u Washingtonu, DC 1977. Smatraju se pionirima hardcore muzičkog žanra . Prvobitno su formiran kao jazz ansambl pod nazivom Mind Power, Bad Brains su razvili vrlo brz i intenzivan punk rock zvuk.

"Ono što mi radimo gore na bini nije samo interpretacija muzike, nego zvuk naših duša, zvuk mase”, kaže H.R.

Paul “H.R” Hudson (vokal), Earl Hudson (bubnjevi), Gary “dr. know” Miller (gitara), Darryl Jenifer (bass) su bila četiri američka klinca iz srednje klase koji su imali svoju verziju punka. Američki sastav "Bad Brains", jedan od najznačajnijih punk bendova svih vremena, poznat po tome što je spojio hardcore punk i reggae.

http://www.youtube.com/watch?v=tC9qjnZs9bQ


goran,radiosarajevo.ba



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije