Avion ukrašen kultnim Dalíjevim brkovima

Radiosarajevo.ba
Avion ukrašen kultnim Dalíjevim brkovima


Kao najavu velike Dalijeve izložbe u muzeju High u Atlanti, Delta je u promet pustila avion ukrašen poznatim Dalijevim brkovima. Avion će letjeti na domaćim linijama, a kompanija kao sponzor izložbe poziva putnike koji će letjeti njime da se prepuste iskustvu velike izložbe umjetnikovih kasnih radova.

Izložba pod nazivom Dali: The Late Work organizuje se u saradnji sa Dalijevim muzejima u španjolskom Figueresu i na Floridi, a obuhvatiće cijelu drugu polovinu Dalijevog stvaranja, koje počinje kasnih '30-ih godina kada je Dali 'otkrio' katoličanstvo, pod čijim je utjecajem i njegova umjetnost doživjela velike promjene.

Izložba će biti otvorena 7. augusta, a sadržavat će 115 slika, crteža i skica koje se bave umjetnikovim konceptom „nuklearnog misticizma“, njegovom fasciniranošću naukom, optičkim efektima i iluzionizmom, ali i pokazuju njegove kasnije veze sa drugim umjetnicima, najprije Andyjem Warholom, Royem Lichtensteinom i Willemom de Koonigom.

animalnewyork.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije