Apple poklanja zaštitne maske za novi iPhone

Radiosarajevo.ba
Apple poklanja zaštitne maske za novi iPhone

Nakon brojnih žalbi na kvalitet prijema signala, Apple je u petak saopštio da će korisnicima telefona iPhone 4 besplatno obezbijediti nove zaštitne maske za njihove uređaje do 30. septembra .

Onima koji su već kupili masku troškovi će biti refundirani, a korisnicima koji ni nakon dobijanja nove maske ne budu zadovoljni radom svog telefona biće vraćen novac.

Žalbe i negativni komentari korisnika uticali su na pad vrijednosti akcija tehnološkog giganta i narušili su njegov ugled.

Direktor kompanije Steve Jobs priznao je na konferenciji za novinare da Apple i novi telefon "nisu savršeni".

On je rekao da su problemi koji se pripisuju novom aparatu karakteristični za čitavu bežičnu industriju, uključujući i konkurentske kompanije.

"Sve ovo je predimenzionirano, zaista je nevjerovatno", rekao je Jobs auditorijumu u sjedištu kompanije u Silicijumskoj dolini.

Apple je prodao više od tri miliona iPhona 4 u prve tri nedjelje od predstavljanja novog telefona na tržištu, ali su momentalno uslijedile žalbe korisnika da aparat gubi signal tokom razgovora i bez razloga se restartuje.

mondo.rs/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije