111 miliona pretplatnika: Ovo je najpraćeniji youtuber na svijetu

1
Radiosarajevo.ba
111 miliona pretplatnika: Ovo je najpraćeniji youtuber na svijetu
Foto: Instagram / MrBeast

MrBeast je nadmašio PewDiePieja kao kreator pojedinačnih sadržaja na YouTubeu s najviše pretplatnika na svijetu, piše Dexerto.

Jimmy Donaldson, poznatiji kao MrBeast, službeno je postao najpraćeniji YouTube influencer sa 111 miliona pretplatnika, a broj i dalje raste.

Dexerto je na Twitteru objavio isječak koji prikazuje trenutak kada se to dogodilo, pri čemu je MrBeast dobio desetke hiljada pratitelja u samo jednom danu, dok je PewDiePie dobio tek desetinu toga.

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Najplaćeniji youtuber planete otkrio tajnu svog uspjeha: Ovaj potez se ispostavio genijalnim

Najplaćeniji youtuber planete otkrio tajnu svog uspjeha: Ovaj potez se ispostavio genijalnim

Nakon što je u julu postigao svoj dugogodišnji cilj od 100 miliona pretplatnika, MrBeast je nastavio povećavati broj obožavatelja.

Mjesečno zarađuje 5 miliona dolara

Prema Forbesu, 24-godišnjak je u 2021. godini zaradio 54 miliona dolara, a njegova neto vrijednost trenutno iznosi 25 miliona dolara.

Youtuber navodno zarađuje oko 5 miliona dolara mjesečno, što ga čini najplaćenijim kreatorom sadržaja na YouTubeu.

MrBeast je pokrenuo svoj kanal prije nešto više od deset godina, no njegova se platforma počela širiti ​​tek 2017. zbog njegovih impresivnih vratolomija i novčanih davanja.

Poklonio milion dolara

U videu iz 2018. pod nazivom "Kako sam dao 1.000.000 dolara", MrBeast je objasnio svojim pratiteljima kako je akumulirao toliko bogatstvo putem platforme, dodajući da su mu kompanije pomogle da donira novac.

Ugovori s brendovima

Kad je MrBeast tek počeo skupljati značajan broj pretplatnika na YouTubeu, kao nagradu je dobivao ugovore s brendovima. Njegov prvi ugovor s robnom markom bio je vrijedan 5000 dolara, no umjesto da sebi stavi novac u džep, smislio je sjajan način da privuče pozornost, piše Index.hr.

MrBeast bi lukavo dao svoj novac od ugovora potpunom neznancu i snimio sebe dok to radi. Naravno, ti bi videozapisi generirali milione pregleda, a upravo takve ideje postale su ključ njegovog uspjeha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije