Zvijezda serije Seks i grad štrajka glađu: Poziva na trajni prekid vatre u Gazi

1
Radiosarajevo.ba
Zvijezda serije Seks i grad štrajka glađu: Poziva na trajni prekid vatre u Gazi
The New York Times / Cynthia Nixon

Cynthia Nixon, zvijezda serije Seks i grad, pridružila se protestu ispred Bijele kuće kojim se traži trajni prekid vatre u Gazi.

Glumica (57) je potvrdila da će dva dana štrajkati glađu kako bi privukla pažnju na probleme s kojima se suočavaju Palestinci koji su uslijed izraelske blokade ostali bez hrane i vode.

Ona je tokom protesta izjavila, prenosi Time, kako štrajkaju glađu da bi pokazali predsjedniku Bidenu što se događa u Gazi te kako on ima moć uspostaviti trajni prekid vatre.

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

"Ništa od ovoga nije normalno. Ništa od ovoga nije rutina i ne može se dopustiti da se išta od ovoga nastavi", izjavila je Nixon.

Ona je pokušala staviti veliki broj poginulih Palestinaca u kontekst 20-godišnjeg vojnog angažmana SAD-a u Afganistanu, dok je također spominjala otprilike 1200 Izraelaca ubijenih u Hamasovom napadu 7. oktobra.

Predstavljajući se kao "majka židovske djece čiji su baka i deda preživjeli Holokaust", rekla je:

"Za sedam nedjelja Izrael je ubio više civila na malom pojasu zemlje nego što je ubijeno u 20 godina rata u cijelom Afganistanu. Umorna sam od ljudi koji to objašnjavaju govoreći da su civilne žrtve rutinski ratni danak. U ovim brojkama nema ničeg rutinskog. Ne postoji ništa rutinsko u vezi s ovim smrtnim slučajevima."

@skynews

#SexAndTheCity #actress #CynthiaNixon in #hunger #strike #protest demanding permanent #Gaza ceasefire. 🔗 Tap link in the bio to read more

♬ original sound - Sky News

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije