Znate li ko je ovaj pjevač: Napisao je 'Cesaricu' Oliveru Dragojeviću

6
Radiosarajevo.ba
Znate li ko je ovaj pjevač: Napisao je 'Cesaricu' Oliveru Dragojeviću
Foto: 24 sata / Gibonni

U jednom od prvih videospotova, hrvatska pjevačica Severina je ugostila prijatelja Zlatana Stipišića Gibonnija (54).

U spotu 'Kad si sam' iz 1992. glumio je njenog nezainteresiranog supruga. Zamolio ju je da ga upozna sa Zrinkom Tutićem kako bi mu pokazao svoje tekstove.

Na njen nagovor, Zrinko je Gibonniju uistinu dao da napiše tekst za pjesmu 'Zlatne godine'.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Krajem 80-ih Gibonni nije bio zvijezda ni u svom kvartu. Prvi bend u koji je ušao kao 14-godišnji gitarist bio je Posljednja stanica.

Gitara do koje je došao štedeći novac od rođendana i prodajući krišom darove koje bi dobio od roditelja bila je Stratocaster iz kućne radinosti.

Bend se raspao nakon prve svirke, a on zasvirao u punk skupini Sabotaža. Ni to nije potrajalo. Hidrogen je bio sljedeća glazbena stanica, pa Fileas Fog. Iz te je ekipe 1985. stvorena jezgra novog benda - Osmi putnik. Kasnije je svirao s Divljim jagodama, kratko živio u Berlinu i svirao s grupom V2, piše 24sata.hr.

Prvi samostalni album 'Sa mnom ili bez mene' bio je uspješan. Napisao je i 'Cesaricu' Oliveru Dragojeviću kojom su pobrali apsolutno sve moguće nagrade.

Njegove su pjesme bez iznimke otad postajale veliki hitovi. Na album 'Noina arka' (1993.) uvrstio je pjesmu 'Zlatne godine', koju je napisao u suradnji sa Zrinkom Tutićem za istoimeni film.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije