Životna priča Justina Trudeaua i Sophie Grégoire: Zbog nje udario glavom u stub, evo razlog razvoda

3
Radiosarajevo.ba
Životna priča Justina Trudeaua i Sophie Grégoire: Zbog nje udario glavom u stub, evo razlog razvoda
Radiosarajevo.ba / Justin Trudeau i Sophie

Romansa kanadskog premijera Justina Trudeaua i njegove supruge Sophie Grégoire započela je prilično hollywoodski. Upoznali su se na igralištu kad su bili posve mali, a godinama kasnije ponovno su se spojili i zaljubili nakon slučajnog susreta.

No, 18 godina kasnije, čini se da je bajka izgubila čaroliju, a par je šokirao svijet objavivši u srijedu, 2. augusta, da se rastaju nakon "mnogih teških i značajnih razgovora" o budućnosti njihove veze.

Šokantna objava koja je obilježila kraj gotovo dvije decenije dugog braka, također je okončala i vezu koja je nastala dok su bili tek djeca koja su se upoznala kad je Sophie, sada 48 godina stara, bila kolegica i bliska prijateljica s mlađim bratom 51-godišnjeg Justina. Par je provodio sate igrajući se zajedno u mladosti, a čak su se i po prvi put nevino poljubili dok su se krili u ormaru u kući njegove porodice.

Snažan zemljotres pogodio Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu

Snažan zemljotres pogodio Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu

Iako su prestali razgovarati kada su odrasli i oboje su se zaputili na koledž i gradili vlastite karijere, ušli su jedno drugome ponovo u život, kada su im slučajno dodijelili da zajedno vode gala večeru 2003. godine.

Odmah je bilo jasno da među njima nešto ima, ali političar je odbio Sophie nakon što mu je poslala poruku i potpuno ju je ignorisao nakon tog događaja.

Victoria i David Beckham kupuju vilu u bh. susjedstvu: Pogledajte zdanje koje košta 12.000.000 eura

Victoria i David Beckham kupuju vilu u bh. susjedstvu: Pogledajte zdanje koje košta 12.000.000 eura

Justin je kasnije objasnio da u to vrijeme nije bio zainteresiran za vezu, no kada su njih dvoje mjesecima kasnije slučajno naletjeli jedno na drugo na ulici, činilo se kao sudbina.

Na njihovom prvom izlasku, budući premijer bio je toliko rastresen svojim osjećajima prema Sophie da je udario glavom u stub. Te noći, uprkos tome što su proveli samo nekoliko sati jedno s drugim kao odrasli, on je najavio da će "provesti ostatak života zajedno" nakon čega su oboje "plakali".

Justin ju je zaprosio godinu dana kasnije, a trenutak kada je kleknuo pred Sophie također je bio kao iz bajke, sa svijećama, ružinim laticama i jazz muzikom u pozadini. Njihovo vjenčanje 2005. bilo je dostojno onog za princa i princezu.

Kriza u braku: Pogledajte koliko bi novca Meghan Markle mogla dobiti ako se razvede od Harryja

Kriza u braku: Pogledajte koliko bi novca Meghan Markle mogla dobiti ako se razvede od Harryja

Ali kako je Justin nastavio graditi svoju karijeru u politici, to je opteretilo njihovu ljubav. Sophie je priznala da se u početku borila prilagoditi životu pod svjetlima reflektora, a kada je 2014. postao premijer i bili su prisiljeni preseliti na službeno vladino imanje, bilo joj je teško učiniti da se njihovo novo prebivalište čini kao dom.

Uprkos svemu, držali su se zajedno i postali roditelji troje djece. Ali, sada su odlučili krenuti svatko svojim putem. Par je na Instagramu podijelio zajedničku izjavu o razlazu, naglasivši da će "ostati bliska porodica s dubokom ljubavlju i poštovanjem jedno prema drugome i prema svemu što su zajedno izgradili", prenosi Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije