Zgrada bez prozora u New Yorku prestravila Toma Hanksa

Radiosarajevo.ba
Zgrada bez prozora u New Yorku prestravila Toma Hanksa
New York je pun sablasnih mjesta, smatra glumac Tom Hanks.

Hanks ili Hanx kako voli da ga zovu na društvenim mrežama poznat je po svojim neobičnim i popularnim porukama na Twitteru, a jedna takva jeste i ona od 2. juna u kojoj je komentirao impozantnu i misterioznu njujoršku zgragu koja je mnoge ostavila sa znakom pitanja iznad glave

"Ovo je najstrašnija zgrada koju sam ikad vidio. Šta se, dođavola, dešava unutra?", napisao je Hanks na Twitteru. 

Naravno, njegovi sljedbenici su nastavili komentirati i pisati šale o zastrašujućoj zgradi bez prozora. 

Korisnik Twittera Angel Bodnar imao  je pravi odgovor za Hanksa. Prema njemu, zgrada pripada telekomunikacijskoj kompaniji AT&T i izvorno se koristi za transatlantske linije. Zgrada je navodno puna telekomunikacijske opreme i samo desetak tehničara i inženjera radi tamo "dosadne stvari kao što je održavanje video sadržaja za emitere signala uživo". 

Međutim, prema The Interceptu, zgrada je također poznata kao Long Lines Tower koju je koristila NSA (Nacionalna agencija za sigurnost SAD-a). 

"Dokumenti dok kojih je došao Intercept od NSA žviždača Edwarda Snowdena ne navode ovaj objekt, međutim arhitektonski planovi, javne evidencije i razgovor s nekadašnjim zaposlenicima AT&T daju dokaze da je ova zgrada bila nadzorno mjesto NSA, kodnog naziva Titanpointe", napisali su Ryan Galagher i henrik Moltke. 

Nije ni čudo što se Hanx uplašio. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije