Mallorca / Ženi se Rafael Nadal: Svadba na rajskom mjestu na zemlji

19. 10. 2019. u 11:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 97

Rafael Nadal se danas ženi sa djevojkom iz djetinjstva Xiskom Marijom Franciskom Perellom, a mjesto na kome će se svadba održati je pravi raj na zemlji, a broj eminentnih zvanica je oko 350. Ipak, da li će svi ispoštovati legendarnog tenisera? 

Rafa staje na ludi kamen: Među zvanicama njegov najveći rival

Poznat i datum vjenčanja

Po mnogim ocjenama je ovo imanje najskuplje u Španiji, a svaki kutak je prelijep, prosto Majorka će se još jednom otvoriti svijetu i pokazati sve čari. Poznato je da je Nadal mjesecima unaprijed najavljivao da neće dozvoliti fotografisanje na vjenčanju medijima, ali su dan prije vjenčanja uspjeli da ga uslikaju...

Paparaci su odradili svoj posao i otkrili pravi raj na zemlji u srcu Majorke. Na ovom mjestu su snimani mnogi filmovi, a ranije ove godine je i Gareth Bale odlučio da se oženi upravo na ovom mjestu. Lord Lupton je vlasnik ovog imanja koje se često naziva spektakularnim.

Novak Đoković nije pozvan na ovo vjenčanje godine u Španiji, pa će on i Jelena ovu subotu provesti na potpuno uobičajen način. Možda je malo čudno da Španac ima takav odnos prema Đokoviću, a da je primjera radi pozvao drugog velikog konkurenta Švicarca Rogera Federera. Ipak, on ne dolazi.

Federer se neće naći na listi zvanica jer se trenutno priprema za turniru u Bazelu. Glasine govore da će se na vjenčanju naći legendarni Enrique Iglesias, ali i nekadašnja NBA zvijezda i možda i najbolji košarkaš u historiji Španije Pau Gasol, koji će vjerovatno povesti i Kate McDonel. Jedno parče torte je rezervisano za Ikera Casillasa sa Sarom Karbonerom koji poslije brojnih problema sa zdravljem ipak dolazi.

Od tenisera treba očekivati Karlosa Moju, Marka Lopeza, Fernanda Verdasko i Felisijana Lopeza.

Kao veliki navijač Real Madrida, Rafa je gotovo deceniju za omiljenog igrača imao Cristiana Ronalda. Život je htio da se njih dvojica i upoznaju, ali teško da će Portugalac moći da prisustvuje svadbi jer danas od 20.45 Juventus igra sa Bolonjom.

Na vjenčanje bi trebalo da dođe i Huan Karlos I, koji je četiri decenije bio kralj do juna 2014. godine, a očekuje se da na imanje stigne helikopterom. Među 350 najvažnijih zvanica će biti i Karlos Moja, legenda španskog tenisa i trener Nadala.

Rafa se sa Marijom zabavlja već 14 godina, a ona je trenutno zadužena za osiguranje u Fondaciji Nadala.

Mjesto na kome će Rafael Nadal i Marija Fransisko Perelo reći sudbonosno da - Fortaleca, imanje koje se nalazi na obali Polense na sjevero-istoku Majorke, kupio je lord Lupton 2011. godine za 30 milion funti, iako su tražili više od 75 miliona.

Tvrđava je sagrađena 1628. godine da se odbrani Majorka od osvojača. Novi vlasnik je proširio imanje da bi napravio heliodrom, dva bazena za plivanje, sedam vila i 17 apartmana.

NEMA KOMENTARA