Željku Samardžiću pozlilo usred noći, hitno prebačen u Urgentni centar

Radiosarajevo.ba
Željku Samardžiću pozlilo usred noći, hitno prebačen u Urgentni centar

U noći između ponedjeljka i utorka, Željku Samardžiću je iznenada pozlilo u porodičnom domu, i on je hitno prebačen u Urgentni centar.

„Željko je na prijemno odjeljenje hitnih slučajeva došao oko četiri sata iza ponoći s jakim grčevima u stomaku, povraćanjem i izuzetno visokim pritiskom. Ljekari su ga odmah primili s obzirom na njegovu historiju bolesti i probleme koje inače ima sa srcem i štitnom žlijezdom. On je i nakon prijema povraćao, osjećao mučninu i pritisak u grudima, što je ljekare uplašilo. Smješten je u bolnički krevet da bi mu ispitali uzroke takvog stanja i uradili kompletne analize, zbog čega je u bolničkoj postelji proveo nekoliko sati. Doktori su mu odmah, nakon što su ustanovili da ima visok pritisak, koji raste, dali injekciju kako bi ga spustili“, navodi izvor lista Alo i dodaje:

„Kada mu se stanje stabiliziralo i kada su doktori bili sigurni da nema opasnosti po njegovo zdravlje, Željko je pušten kući uz obavezu da se javi izabranom ljekaru radi detaljnih analiza. Pjevač je bio vidno uznemiren jer se nakon saniranja problema sa štitnom žlijezdom osjećao bolje i pridržavao se redovne terapije koja mu je propisana. Doktori su mu savjetovali da promijeni i način života jer više nije u stanju da po čitavu noć radi u zadimljenim kafanama, što mu je potpuno poremetilo bioritam.“

Srećom, sve se dobro završilo, i Samardžić kaže da mu je sada mnogo bolje.

„Hvala na pitanju, dobro sam sada nakon pregleda u Urgentnom centru. Moram malo više da se posvetim zdravlju i da prilagodim tjelesnu težinu svojim godinama“, rekao je Željko.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije