Željko Joksimović: Publika je bila veličanstvena

J. Ć.
Željko Joksimović: Publika je bila veličanstvena
Željko Joksimović jedan od najpopularnijih muzičara iz regije više je nego zadovoljan utiscima sa spektakularnog koncerta na Koševu u Sarajevu, koji je sinoć održao pred više od 35.000 gledalaca.

„Zaista sam sretan što sam ponovo održao koncert u Sarajevu, a publika je bila veličanstvena. Tu emociju koju sam doživio na bini ne mogu opisati jer me je nosila energija divnih ljudi koji su pjevali sa mnom, i pamtiću ovo veče i nositi ga u srcu“, kazao je sinoć novinarima nakon svog nastupa.

Koncert je dostigao tačku ključanja kada je Joksimović izvodio pjesme uz harmoniku Balkan Bazara, među kojima su bile Miljacka i Moj Dilbere, a sve vrijeme izvođenja navedenih kompozicija rotirao se sa članovima benda na bini koja se nalazila među publikom.

„Taj dio je bio onako baš za moju dušu. Pjevao sam iz srca, a posebno lijepo sam se osjećao dok sam svirao harmoniku i izvodio te kompozicije“, govori Joksimović.

Posebno emotivan momenat, kako je kazao novinarima, jeste činjenica da ga je među brojnim prijateljima i kolegama po prvi put gledao i slušao sin Kosta.

„To je prvi njegov koncert na kojem prisustvuje. Pogledao sam ga u momentu kada se moje lice pojavilo na videoekranu i povikao je 'mama, tamo je tata' i to je ono što me je dirnulo“, kazao je Željko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije