Zbog nasilja nad suprugom, Rajko Dujmić dobio šest mjeseci uvjetno

Radiosarajevo.ba
Zbog nasilja nad suprugom, Rajko Dujmić dobio šest mjeseci uvjetno

Rajko Dujmić je u septembru 2015 napao svoju suprugu Snježanu, što je ona prijavila policiji. 

Sud mu je odredio kaznu od šest mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine, no muzičar se žalio na ovu kaznu, pišu Večernje novine. 

Dujmića se tereti zbog nanošenja lakših tjelesnih ozljeda supruzi Snježani u septembru prošle godine. Tada ju je u njihovu stanu u Maksimiru udario u glavu te zgrabio za podlakticu. Susjed je čuo buku i pozvao policiju, a protiv alkoholiziranog Rajka je pokrenut kazneni postupak. Snježana je dosad štitila supruga i odbila svjedočiti protiv njega.

Rajko je prije deset godina bio optužen za posjedovanje manje količine kokaina, no u zadnje vrijeme tvrdi da je ‘čist’, iako su njegovi problemi s ovisnošću postali javna tajna.

Zbog toga su ga i Novi fosili, koje je on osnovao, izbacili iz grupe, a njegova supruga za medije je rekla kako je do napada na nju došlo upravo zbog Rajkove rastresenosti zbog razlaza s bivšim kolegama iz Novih fosila, pišu Večernje. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije