Zbog čega pobjednik Eurosonga zna bosanski jezik: Måns Zelmerlöw ženi Bosanku? (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Zbog čega pobjednik Eurosonga zna bosanski jezik: Måns Zelmerlöw ženi Bosanku? (VIDEO)

Švedski izvođač Måns Zelmerlöw s pjesmom Heroes pobjednik je ovogodišnjeg Eurosong takmičenja koje je održano u Beču. Svoju numeru, koja je osvojila cijelu Evropu, izveo je 17. maja u Beogradu, u muzičkom talent showu 'X Factor Adria'.

Upravo je ovdje pokazao kako zna pomalo pričati i bosanski jezik (u šta se možete uvjeriti u videu ispod). Srbijanski mediji prenose da to znanje može zahvaliti svojoj djevojci koja dolazi upravo iz Bosne i Hercegovine.

"Mans se ženi. Naravno da ću mu pjevati. Moram da vam otkrijem da se on zabavlja s devojkom iz Bosne. Nisam stigla više da ga ispitam, ali je neka vatrena crnka. Zna Šveđanin šta je dobro i kakve su Bosanke i, eto, ima malo naše pobjede na Evroviziji", izjavila je Bojana Stamenov za Kurir.

Inače, predstavnik Švedske je osvojio ukupno 365 poena na ovogodišnjem Eurosongu. Drugoplasirana je bila predstavnica Rusije Polina Gagarina s 303 poena. Ona je izvela pjesmu A Million Voices, dok je treće mjesto osvojila Italija sa pjesmom "Grande Amore", Il Volo, koja je skupila 292 poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije