Zanimljive činjenice o popularnim 'Prijateljima' koje možda niste znali

Radiosarajevo.ba
Zanimljive činjenice o popularnim 'Prijateljima' koje možda niste znali

Nakon više od 10 godina, popularne likove iz serije Prijatelji ponovo ćemo imati priliku gledati na malim ekranima.

Popularni 'Prijatelji' vraćaju se na TV ekrane (VIDEO)

Naime, David Schwimmer, Matt Le Blanc, Matthew Perry, Courtney Cox, Jennifer Aniston i Lisa Kudrow okupit će se kako bi snimili dvosatni specijal kojim će odati počast redatelju Jamesu Burrowsu, a koji će biti emitiran 21. februara.

No, da li ste znali da su neki od radnih naslova serije bili Insomnia Café, Friends like Us i Six of On?

U nastavku pročitajte neke zanimljive činjenice o popularnoj seriji koje možda niste znali.

- U prvoj sezoni svako od glavnih šest glumaca je dobijalo po 22.000 dolara po epizodi. 1997. godine su se udružili i tražili povećanje plate na 100.000 dolara. Tokom posljednje sezone svako od njih je bio plaćen milion dolara po epizodi.

- Lisa Kudrow dobila je bila ulogu Roz u seriji Frasier, ali je direktor castinga promijenio svoje mišljenje i dao joj otkaz prije nego se serija počela prikazivati, ostavljajući tako Lisi mogućnost da preuzme ulogu Phoebe uPrijateljima. Lisa Kudrow je nakon toga izjavila da je to bila jedna od najboljih stvari koja joj se dogodila.

- Prije nego što je konačno odlučeno da će se serija zvati Friends, neki od radni nazivi serije su bili: Insomnia Café, Friends like Us i Six of One.

- David Schwimmer bio je prvi od prijatelja odabranih da glumi u seriji i uloga Rossa pisana je baš za njega.

- Šest prijatelja imali su posebnu prostoriju u backstageu za privatno druženje prije svake epizode. Dok su se družili i pripremali za snimanje nikome nisu dopuštali da tamo ulazi.

- Courteney Cox su tražili da glumi Rachel, ali ona im je rekla da je ona po modnom stilu Monica, a ne Rachel.

- David Schwimmer režirao je deset epizoda Prijatelja, uključujući i onu u kojoj ostali saznaju da je Ross otac Rachelinog djeteta.

- Hank Azaria, koji daje glas barmenu Moeu u seriji Simpsonovi, prošao je kroz dva kruga audicije za lik Joeya. Hank Azaria je kasnije dobio ulogu Davida, fizičara u kojeg se Phoebe zaljubljuje, ali koji odlazi za Minsk.

- Epizode u kojima Phoebe nosi trojke osmišljene su da bi se prikrila prava trudnoća Lise Kudrow. Tad je nosila sina Juliana.

- Majmun Marcel koji se pojavljuje u seriji je zapravo ženka i zove se Katie.

- Statua velikog bijelog psa koja se nalazila u apartmanu Joeyja i Chandlera pripadala jeJennifer Aniston. Dobila ga je na poklon od prijatelja, za sreću, nakon što je dobila ulogu u seriji.

- Glumac koji u seriji glumi Joshuinog oca je zapravo otac Matthewa Perryja – John Bennett Perry.

- Po originalnom scenariju, trebalo je da Monika i Joey budu u vezi. 

- U prosjeku, jedna epizoda se snimala 5 sati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije