Zaboravite na guste obrve: Vraća se oblik iz 90-ih godina

0
Radiosarajevo.ba
Zaboravite na guste obrve: Vraća se oblik iz 90-ih godina
Foto: Instagram/ Cara Delevingne / Cara Delevingne

Kako su polako počeli da se vraćaju trendovi iz 1990-ih te 2000-ih godina, čini se da će se ponovo nositi tanke obrve. Njihov povratak je bio očekivan.

Svi se sjećamo izdanja poznatih ličnosti koje su nosile Naomi Cambell, Gwen Stefani i druge s tankim obrvama, a danas je to Bela Hadid.

Ali, kada malo bolje pogledate trendove u gustini i debljini obrva, vidjet ćete da je trend tankih obrva dugo bilo popularan, sve do pojave Cara Delevingne s punim, debelim obrvama, nakon čega je krenula faza puštanja.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Što veće i gušće obrve, nosile su se godinama, a oni koji nisu imali prirodno velike dodatno su ih crtali i popunjavali.

Osim Bele Hadid, ovaj trend je prihvatila i Hailey Rhode, koja također ima vidljivo tanke obrve.

Srećom, ne radi o onoj jednoj crti koja je bila trendi devedesetih, ipak su to nešto tanje obrve od ovih koje inače nosimo - prirodnih. Često su stilizovane u visokom luku ili su čak skraćene sa strane, piše Mondo.

Tanke obrve inače će dobro pristaju onima čije su oči bliže, jer ih tako vizualno razdvajaju.

"Uz tanje obrve izgledat ćete starije nego što jeste. Takođe, naučno je dokazano da su ljudi s debljim obrvama privlačniji", rekla je kozmetičarka Laureta Power.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije