"You're Beautiful": Balada Jamesa Blunta napunila 11 godina

Radiosarajevo.ba
"You're Beautiful": Balada Jamesa Blunta napunila 11 godina
James Blunt je britanski muzičar čija je predivna balada "You're Beautiful" davne 2005. godine osvojila svijet i brojna ženska srca.
Možete li vjerovati da ova divna pjesma proslavlja 11. rođendan?

James Blunt, bivši vojni oficir, priznao je da je pjesma napisana nakon što je vidio bivšu djevojku u podzemnoj željeznici sa drugim muškarcem. Njegov debitantski album zajedno sa singlovima You're beautiful i Goodbye my lover donio mu je svjetsku slavu 2005 godine.

Pjesma je debitovala na 12 mjestu u Velikoj Britaniji, a na broj jedan je dospjela u narednih šest sedmica. U ljeto 2005. godine dospjela je i do Amerike. Blunt je postao prvi britanski izvođač u deset godina koji je poplavio američke top ljestvice, kada je njegova pjesma You're beautiful dostigla broj jedan na Bilboardovoj Hot 100 ljestvici u 2006. godini.

No, zanimljivo je spomenuti da se Blunt navodno izvinio zbog stvaranja ove pjesme, jer je postala strašno "iritantna", piše Independent.

Prisjetimo se i poslušajmo ovu baladu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije