Will Smith progovorio o porodičnom nasilju i odnosu s 20-godišnjom kćerkom

0
Radiosarajevo.ba
Will Smith progovorio o porodičnom nasilju i odnosu s 20-godišnjom kćerkom
Foto: Instagram / Will Smith

Slavni glumac Will Smith je u novom intervjuu otkrio kako ga je porodično nasilje koje je doživljavao u djetinjstvu dovelo do toga da je razvio nezdrave obrambene mehanizme koji su kasnije utjecali na njegov život i profesionalnu karijeru.

"Moj je otac bio nasilan. Dakle, misija cijelog stvaranja Willa Smitha - šaljivog, zabavnog, luckastog - bila je osigurati da moj otac bude dovoljno zabavljen da ne naudi mojoj majci ili bilo kome u kući", Smith je rekao psihologinji dr. Ramani Durvasuli, gostujući u epizodi emisiji Red Table Talk.

Budući da nije uspio zaustaviti očevo nasilje nad mamom, Smith se još kao dječak borio s osjećajem neadekvatnosti. Zato je, kada bi ga neko pokušao napasti, izvodio performanse, plesao i pričao viceve. Kako kaže, to je bio njegov "obrambeni mehanizam".

No priznaje da je još u djetinjstvu zaključio kako, ako on prvi povrijedi ljude oko sebe, oni neće moći povrijediti njega.

"Ako te dovoljno povrijedim, nećeš moći odgovoriti", priča dalje.

Smithove rane iz djetinjstva utjecale su i na njegov odnos sa ženama. Žene koje su ga osuđivale i nisu odobravale njegovo ponašanje ili postupke izazvale su "najveću bol u njegovom životu".

Smith je godinama pogrešno tumačio žensko neodobravanje kao gubitak ljubavi.

"To je apsolutno moja najveća rana. U posljednje tri godine sam je uvidio i suočio se s njom", podijelio je.

Glumac vjeruje da mu ju roditeljstvo pomoglo da se promijeni, a posebno je ponosan na odnos s 20-godišnjom kćeri Willow, prenosi Today.

"Moja veza s Willow bila je glavni dio iscjeljenja. Willow je jedina veza sa ženskom osobom koju sam ikad imao i koju nisam zabrljao", rekao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije