Voditelj Survivora o iskustvu sa snimanja: Uletio nam je šišmiš veličine orla

0
Radiosarajevo.ba
Voditelj Survivora o iskustvu sa snimanja: Uletio nam je šišmiš veličine orla
Foto: Instagram/Mario Mlinarić / Mario Mlinarić

Voditelj Mario Mlinarić proveo je punih 80 dana u Dominikanskoj Republici, državici koju nazivaju biserom Kariba snimajući zabavno-takmičarski spektakl "Survivor" za Novu TV.

"Na trenutke se to činila kao čitava vječnost, no zapravo nam je vrijeme zaista proletjelo. Uz izazovan i zanimljiv projekt, zabavnu ekipu i tropsko okruženje, tri mjeseca su nam prošla za čas", govori Mlinarić koji je se nedavno napokon vratio u Hrvatsku.

Iz svega što sada priča ovaj poznati trener, magistar kineziologije koji je bio jedan od suvoditelja "Survivora", očito je da je još uvijek prepun dojmova.

Vlada FBiH donijela pet važnih odluka o koeficijentima i novčanim naknadama za boračku populaciju

Vlada FBiH donijela pet važnih odluka o koeficijentima i novčanim naknadama za boračku populaciju

"Na tropsku klimu navikao sam se vrlo brzo, a zavolio sam je već na aerodromu čim sam zimsku jaknu zamijenio majicom kratkih rukava. Bilo je zaista vruće, a kratki tropski pljuskovi bili su vrlo česti. Nije bilo sparine, ali sunce je zaista peklo. Snimajući na najjačem suncu, provodili smo puno sati, pa sam u prvih par dana dobro izgorio. Ali, u konačnici mi je klima zaista odgovarala", ističe Mlinarić.

S jet legom kada je otputovao u Dominikanu nije imao problema. Osjetio je kaže, samo navalu adrenalina zbog početka snimanja "Survivora".

Ipak, postoji i druga strana medalje, a to su životinje koje baš i nije prijatno sresti.

"Ima strašno puno egzotičnih mušica, komaraca i svakakvih kukaca, kojima ne znam ni ime. Bilo je golemih šišmiša i žaba. Imao sam česte susrete s flamingosima, pelikanima, djetlićima, posebnim egzotičnim papigama, pa i majmunima. Dojmljivo je bilo noćno glasanje svih tih životinja, a pjev tamošnjih ptica zaista je poseban. Osim što sam imao stotine uboda komaraca, sve u svemu, dobro sam prošao po pitanju ostalih ugriza i napada dominikanskih životinja", uz smijeh uzvraća Mlinarić, piše Jutarnji.

Ispričao je i jednu anegdotu sa šišmišom veličine orla.

"Produkcijska ekipa sastojala se od velikog broja nadasve kreativnih i iskusnih profesionalaca pa kad su krenula nadmetanja između turskih, hrvatskih i srpskih viceva, više nikome ništa nije bilo jasno. Svi smo vrlo ozbiljno shvatili projekt i bili fokusirani na svoje odgovornosti na setu, no smijeha nam nimalo nije nedostajalo.

Svakodnevno su nam se događale neke smiješne situacije. Od toga da nam je golemi šišmiš veličine orla uletio u kuću, a turski kolega, tražeći englesku riječ za šišmiša viče "Help, help batman is in the house!", do raznih situacija s dominikanskim lokalcima. Sama pomisao na moje vrijeme provedeno na "Survivoru" mami mi iskreno, osmijeh na lice", ispričao je Mlinarić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije