Više od 60 godina slao čestitke kraljici Elizabeti II za Božić

Radiosarajevo.ba
Više od 60 godina slao čestitke kraljici Elizabeti II za Božić

Više od 60 godina jedan Britanac je prije svakog Božića slao čestitku kraljici Elizabeti II kako bi joj poželio sretne praznike i Novu godinu.

Od kada je 2011. umro u 102. godini, tradiciju pisanja i slanja čestitke kraljici preuzeo je njegov unuk Andrey Simes.

"Kao njegov unuk, obožavatelj i učenik, odlučio sam da održim korespondenciju i da svake godine pišem kraljici u znak poštovanja prema njoj", objasnio je Andrey na svojoj Fejsbuk stranici.

On je naveo da je njegov deda samo jednom sreo Elizabetu II, i to 1972. na prijemu u Turskoj.

Kada je došao na njega red da bude predstavljen kraljici, umjesto da se po protokolu samo s njim rukuje, ona je napravila pauze, nasmješila mu se i rekla: Znači to mi vi šaljete one divne čestitke za Božić?, ispričao je Andrey.

Britanska kraljica se dva puta i sama latila pera: 2009. kada je Andreyevom dedi čestitala 100. rođendan i 2012. kako bi izrazila svoje saučešće porodici Simes nakon smrti svog dugogodišnjeg korespondenta.

Andrey je već, kao i svake godine, odaslao svoje božićne čestitke.

"Prva je bila za kraljicu", kazao je on, poželjevši svim korisnicima interneta "magični Božić kao što je priča o njegovom dedi".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije