Vijetnamski bogataš na mukama: Srpska manekenka traži milione dolara odštete

J. M.
Vijetnamski bogataš na mukama: Srpska manekenka traži milione dolara odštete
Twitter / Simona Andrejić

Poznata srpska manekenka Simona Andrejić podnijela je zahtjev za milionskom odštetom od vijetnamskog bogataša Chinh Chua.  Ona je pala s baštenske žičare tokom zabave na imanju 53-godišnjeg vijetnamskog milijardera.

Prema medijskim izvještajima, 25-godišnja srpska menekenka je pala s žičare i udarila u stablo. Tom prilikom je slomila zdjelicu i zadobila posjekotine na rukama i nogama, zbog čega je završila u bolnici. 

Nakon nesreće, vijetnamski milijarder ponudio je manekenki da se brine o njoj. Želio je smjestiti u hotel s pet zvjezdica, osigurati joj Rolls-Royce za posjete ljekaru i mjesečnu naknadu od nekoliko hiljada dolara do kraja godine.

Andrejić je, međutim, odbila ponudu i traži milionsku odštetu. "Simona ima strašne povrede", kaže njen advokat Salvatore Straculo i dodaje: "Ne može raditi, osjeća bolove, trebala bi dobiti odštetu."

Incident se dogodio 21. jula na zabavi koju je Chu organizirao za prijatelje na svom imanju Westchester, 15 kilometara od New Yorka. Bile su pozvane brojne manekenke među kojimka je bila i Simona Andrejić.

Simona Andrejić - undefined

Simona Andrejić (Twitter)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije