Velika promjena u kraljevskoj porodici: Evo čega će se morati odreći Kate i William

0
Radiosarajevo.ba
Velika promjena u kraljevskoj porodici: Evo čega će se morati odreći Kate i William
Foto: Instagram / Kate i princ William

Prema glasinama, preseljenje princa Williama i Kate Middleton u Windsor u Adelaide Cottage dogodit će se kasnije ovog ljeta, a dadilja njihove djece neće više moći živjeti s njima.

Prema glasinama, vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea zamijenit će veliku palaču Kensington za 'skromni' dom s četiri spavaće sobe Windsoru.

To će navodno značiti da par neće imati dadilju koja živi s njima u kući prvi put u životu djece princa Georgea, princeze Charlotte i princa Louisa.

Izvoz električne energije iz BiH manji za 52,7 posto u odnosu na isti period 2023.: Zašto?

Izvoz električne energije iz BiH manji za 52,7 posto u odnosu na isti period 2023.: Zašto?

Priča se da porodica Cambridge radi na preseljenju u Adelaide Cottage, koji je smješten u srcu kraljičinog imanja Windsor od 655 hektara i izuzetno je blizu dvorca Windsor.

U kući postoje samo četiri spavaće sobe, jedna za bračni par i po jedna za njihovo troje djece.

Znate li zašto Kate nosi vjenčani prsten, a William nikada nije

Znate li zašto Kate nosi vjenčani prsten, a William nikada nije

A prema The Telegraphu, to će predstavljati 'značajnu promjenu' jer njihova dadilja Maria Borrallo više neće moći živjeti s njima.

Gospođa Borrallo navodno će ostati na punom radnom vremenu - iako će živjeti ngedje drugo zajedno s osobljem koje je prije živjelo s ovom porodicom, uključujući spremačicu i kuhara.

Gospođu Borallo su Cambridgeovi prvi put zaposlili kada je princ George imao samo osam mjeseci.

Često su je viđali kako prati djecu u Round Pond u Kensingtonskoj palači. Njezin privatni životni prostor uključuje spavaću sobu, čajnu kuhinju, dnevni boravak i kupaonicu.

Otkriveno zbog čega se Meghan Markle posvađala sa Kate Middleton

Otkriveno zbog čega se Meghan Markle posvađala sa Kate Middleton

Ona također ima privatni stan u seoskom domu Anmer Hall Williama i Kate u Norfolku. Dadilja rođena u Španiji pohađala je prestižni Norland College u Bathu, koji od 1892. godine školuje dadilje za bogate i slavne.

U međuvremenu, nedostatak dadilje nije jedina promjena koju će djeca s Cambridgea vidjeti kada se presele u Windsor - priča se da će promijeniti i škole.

Djeca će se vjerovatno školovati lokalno i priča se da će se pridružiti školi Lambrook u Berkshireu kao dnevni učenici.

Škola za zajedničko obrazovanje naplaćuje do 7.000 funti (oko 16.000 KM) po polugodištu - plus dodatnih 1.481 funtu (skoro 3.500 KM) za upisninu - a mnogi od onih koji su je napustili na kraju odlaze u prestižne srednje škole uključujući Eton.

Služi i za dječake i za djevojčice, što ga čini prikladnijom opcijom za kraljevsku porodicu jer je mogu pohađati i George, Charlotte i Louis.

Nakon "žestoke" borbe na valovima: Princ William poklonio supruzi neobičan poklon

Nakon "žestoke" borbe na valovima: Princ William poklonio supruzi neobičan poklon

Međutim, morat će pohađati subotnju školu koja se održava svake sedmice, nakon koje slijedi poslijepodnevna sportska utakmica za učenike 5. razreda i starije.

William i Kate su navodno viđeni kako posjećuju školu 'više puta' - William je čak razgovarao s jednim učenikom o časovima latinskog.

Prelazak iz Londona u Windsor bio bi veliki korak za Cambridgeove.

Ali jedan kraljevski insajder rekao je za Daily Mail da je do preseljenja došlo zato što je William želio biti bliže kraljici dok mu ona nastavlja delegirati dodatne kraljevske dužnosti.

Priča se da William sa svojom bakom, koja većinu vremena provodi u dvorcu Windsor, te uglavnom razgovara telefonom nekoliko puta sedmično.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije