Vedrana Rudan: 'Više je Aleksandra Prijović uradila za mir nego smeće što se slika u odijelima'

4
Radiosarajevo.ba
Vedrana Rudan: 'Više je Aleksandra Prijović uradila za mir nego smeće što se slika u odijelima'
Foto: Kolaž / Vedrana Rudan komentarisala Aleksandru Prijović

Poznata hrvatska književnica, novinarka i blogerka Vedrana Rudan je komentarisala popularnost Aleksandre Prijović, a njeni komentari su ubrzo postali viralni na društvenim mrežama. 

Gostujući na srbijanskoj televiziji Nova TV, Rudan je hvalila mlade ljude na Balkanu koji "nisu opterećeni prošlošću."

Rekla je: "Profesori koji predaju u školi toliko su dosadni, pa iako ih huškaju u nekom smjeru, oni to ne čuju jer su na telefonima. Mogu klepetati što im je volja, do njih to ne dopire. 

Nova tragedija na bh. cestama: Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći

Nova tragedija na bh. cestama: Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći

I ta Aleksandra, ona je u Hrvatskoj sigurno veća zvijezda nego naš premijer. Za nju znaju svi, a kako se zove premijer Hrvatske moja unuka sigurno ne zna niti je briga. Ja sam pitala svoju unuku da li zna ko je Aleksandra Prijović, a ona kaže 'nona, kako me to možeš pitati'' i onda krene pjevati njene pjesme, koje ja naravno ne znam." 

Posljednji dio njene izjave bio je posebno interesantan, gdje je govorila kako je srbijanska pjevačica uradila mnogo više za odnose između Hrvata i Srba nego političari, koje je nazvala malo drugačije. 

"To su neka druga djeca i druge generacije. Oni odlučuju šta će voljeti, šta će im se sviđati, a to što nekakav Huljić lupeta – oni ni ne znaju ko je Huljić. Njima je Aleksandra carica i tu staje sve. I neka je. Više je Aleksandra napravila za mir između Srba i Hrvata nego sve smeće koje se slika u odijelima i jedan trenutak je u ratu, a drugi u miru", rekla je Vedrana Rudan. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije