U automobilu smrti nije bila sama: Pogledajte fotografiju s mjesta pogibije Silvane Armenulić

5
Radiosarajevo.ba
U automobilu smrti nije bila sama: Pogledajte fotografiju s mjesta pogibije Silvane Armenulić
PrtScr / Silvana Armenulić

Silvana Armenulić tragično je izgubila život u saobraćajnoj nesreći 10. oktobra 1976. godine na autoputu Beograd - Niš kada se vraćala s koncerta. Silvana je preminula u jeku slave sa samo 37 godina.

Međutim, pjevačica tada nije bila sama u automobilu. S njom je nastradala i njena sestra Mirjana Barjaktarević koja je u vrijeme nesreće bila u petom mjesecu trudnoće, i violinist te tadašnji direktor Narodnog orkestra RT Beograd Miodrag Rade Jašarević.

Iza sebe je ostavila 12-godišnju kćerku Gordanu i supruga, tadašnjeg poznatog tenisera Radmila Armenulića. S njom je u automobilu, navodno, trebala biti i treća sestra Dina Barjaktarević Nikolić koja je za dlaku izbjegla smrt.

Šta se dešava u ovom bh. gradu? Više vozila EUFOR-a parkirano u centru

Šta se dešava u ovom bh. gradu? Više vozila EUFOR-a parkirano u centru

Prema rekonstrukciji nesreće, na ravnom putu automobil Ford Granada kretao se brzinom od oko 150km/h, a onda je iznenada počeo prelaziti u lijevu, suprotnu traku i uslijedio je sudar.

Vozač kamiona je navodno kasnije otkrio da je mislio da će se mimoići. Kad je shvatio da se to neće dogoditi, počeo je kočiti, ali već je bilo prekasno. Desna strana Forda se takvom silinom zabila u kamion da mu je kompletno izvalila prednji desni točak i poluosovinu te se podvukla pod njega, piše Story.

Pogledajte fotografju s mjesta nesreće koja ledi krv u žilama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije