TV voditeljica upozorila: "Vakcinisana sam, ali me je zarazila nevakcinisana osoba"

Radiosarajevo.ba
TV voditeljica upozorila: "Vakcinisana sam, ali me je zarazila nevakcinisana osoba"
Instagram / Catt Sadler

Catt Sadler (46), popularna britanska voditeljica, oglasila se na Instagramu i obavijestila pratitelje da boluje od COVID-19.

"Vakcinisana sam i revakcinisana i imam COVID. Ovo vam govorim da biste shvatili da pandemija ni slučajno nije gotova. Delta soj je veoma zarazan i upravo sam se njime i zarazila uprkos vakcini. Brinula sam o nekome ko je imao virus, iako smo bili uvjereni da je samo gripa. Svejedno, ne samo da sam bila vakcinisana, već sam i nosila masku. Pretpostavljala sam da će sve biti u redu. Nije bilo. Ovakvih priča ima sve više", upozorila je Sadler.

Napomenula je da simptomi nisu blagi, te kako je već drugi dan pod temperaturom.

"Zapušena sam i imam gnoj u oku. Veoma sam umorna, ne mogu da izađem iz kreveta. Vjerujte mi, ne želite da se ovako osjećate. Ja sam virus dobila od nekoga ko nije vakcinisan.

Ako ste vakcinisani, ne spuštajte gard. U gužvama nosite masku. Ne zaboravite, vakcine vas ne štite od toga da se ne zarazite, štite vas od smrtnih ishoda i teških simptoma. I dalje možete da se zarazite. Zato se štitite", poručula je Sadler.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije