Tužilaštvo odbacilo optužnicu protiv Kevina Spaceya

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo odbacilo optužnicu protiv Kevina Spaceya
EPA / Kevin Spacey

Tužioci američke države Massachussets odbacili su optužbe protiv Kevina Spaceya.

Spacey (59) je optužen da je seksualno zlostavljao tinejdžera u jednom baru u Nantuckettu 2016. godine.

Međutim, optužbe za napad su odbačene jer je momak koji je tužio glumca odbio da svedoči o nestalom telefonu, za koji je odbrana rekla da može da dokaže nevinost glumca.

Spaceya su tužili za nekoliko seksualnih prestupa, što je rezultiralo krivičnom prijavom.

U tvrdnjama koje datiraju od pre tri godine navodi se da je Spacey častio pićem tinejdžera, a potom ga napao u baru u Nantucketu.

Sud je naložio momku koji je tužio Spacey da ovog mjeseca svjedoči, nakon što je izjavio da je izgubio telefon koji je koristio u noći kada ga je glumac navodno napao.

Spaceyevi advokati optužili su ga da je obrisao poruke i rekli da se taj telefon može iskoristiti u dokazivanju nevinosti njihovog klijenta.

Međutim, mladić se pozvao na Peti amandman i odbio da svjedoči.

U saopštenju koje je objavljeno u srijedu, tužilaštvo Okruga Cape i Islanda piše da ih je nedostupnost svjedoka koji se žalio dovelo do odluke da odustanu od slučaja.

Tužilac je početkom mjeseca rekao da odbacuje građansku parnicu protiv glumca.

Advokat optuženog glumca Michael Garabedijan je u izjavi napisao da je njegov klijent pokazao veliku hrabrost u teškim okolnostima koje su ga snašle.

Optužbe na račun Spaceya su se desile kada ga je jedan glumac optužio za seksualno uznemiravanje kada je imao 14 godina. Kevin Spacey je tada imao 26.

Spacey se izvinio zbog neprikladnog ponašanja i nemilog dođaja kojeg ne može da se sjeti.

Zbog drugih optužbi o nedoličnom ponašanju, oskarovca su izbacili iz popularne Netflixove serije Kuća od karata, a scene u kojima on igra u filmu All the Money in the World su isječene.

Ovaj slučaj je jedan od malobrojnih krivičnih prijava koje su se dogodile nakon pokreta #MeToo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije