Trideset fotografija ikone stila koje morate vidjeti

Radiosarajevo.ba
Trideset fotografija ikone stila koje morate vidjeti
Ostala je zapamćena i kao ikona stila...

Diva Audrey Hepburn rođena je na današnji dan 1929. godine. Bila je filmska i pozorišna glumica nagrađena Oscarom, manekenka i humanitarka.

Rođena je kao Audrey Kathleen Ruston u Bruxellesu i bila je jedino dijete Josepha Victora Anthonya Rustona, irskog bankara, i barunice Elle van Heemstra, pripadnice holandske aristokracije čiji su preci bili francuski i engleski kraljevi, a otac bivši guverner Francuske Gvajane. Audreyin je otac tek kasnije svojem prezimenu dodao Hepburn. Imala je dva polubrata, Alexandera i Iana Quarles van Ufford, iz majčinog prvog braka s holandskim plemićem.

Hepburn je slovila za skromnu, dragu i šarmantnu osobu, kojoj su uvijek drugi bili na prvom mjestu. To je posebno pokazala kad se već bližio kraj njezinog života svojim radom za UNICEF kao ambasadorica dobre volje.

Zapažene uloge ostvarila je u brojnim filmovima Doručak kod Tiffanya, Praznik u Rimu i drugi. A ostala je zapamćena i kao ikona stila...

Portal Refinery29.com objavio je trideset fotografija ove slavne glumice koje morate vidjeti...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije