Tragedija u SAD: U saobraćajnoj nesreći poginula jedna od osnivačica benda 'The Dixie Chicks'

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u SAD: U saobraćajnoj nesreći poginula jedna od osnivačica benda 'The Dixie Chicks'
Foto: Screenshot / Laura Lynch

Laura Lynch, jedna od osnivačica benda The Dixie Chicks, poginula je u frontalnom sudaru u El Pasu, Texas, kako je saopštila policija u subotu. Imala je 65 godina.

Lynch je putovala u istočnom dijelu SAD-a kada je drugi automobil koji se kretao u suprotnom pravcu pokušao prestići vozilo na dvosmjernom dijelu nepodijeljenog autoputa, saopšteno je.

Sudar se dogodio u petak oko 17:45 sati po lokalnom vremenu.

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Bend, koji je promijenio ime 2020. u The Chicks, izjavio je da je "šokiran i tužan" njenom smrću.

"Čuvamo posebno mjesto u našim srcima za vrijeme koje smo proveli svirajući muziku, smijući se i putujući zajedno", napisao je bend u saopštenju.

"Laura je bila svijetla tačka... njena zarazna energija i humor davali su iskru ranim danima našeg benda", naveli su. "Laura je imala dar za dizajn, ljubav prema svim stvarima vezanim za Teksas i bila je ključna za rani uspjeh benda. Njene neosporne talente pomogle su nam da pređemo s buskanja po uglovima ulica na pozornice širom Teksasa i srednjeg Zapada."

Policija je saopštila da je Lynch proglašena mrtvom na mjestu događaja i da nije nosila sigurnosni pojas. Drugo vozilo se zapalilo, a vozač je prevezen u bolnicu s povredama koje nisu opasne po život.

Lynch je bila suosnivačica grupe zajedno s članicama Robin Lynn Macy, Martie Erwin i Emily Erwin 1989. godine, izvijestio je Billboard. Bila je svirač kontrabasa i kasnije je preuzela ulogu pjevačice.

Snimila je tri albuma s bendom prije nego što je otišla. Natalie Maines je zamijenila u bendu, piše NBC News

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije