Tragedija u Dubaiju: Poginuo Vincent Reffet

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Dubaiju: Poginuo Vincent Reffet
Foto: Red Bull / Vincent Reffet

Vincent Reffet (36), slavni francuski kaskader, poznat po zračnim podvizima koristeći mlaznice i krila od karbonskih vlakana, poginuo je u nesreći na treningu u Dubaiju.

Vincent Reffet bio je član tima kompanije Jetman Dubai.

Ovaj 36-godišnjak bio je već neko vrijeme viralna senzacija i to zbog letova jetpackom iznad Dubaija.

U izjavi se navodi da je Reffet poginuo "tokom treninga u Dubaiju", ali kompanija nije dala dodatne detalje. Istraga o smrti sada je u toku.

"Vince je bio talentirani sportaš i jako voljeni i cijenjeni član našeg tima", navodi se u izjavi. "Naše misli i molitve su s njegovom obitelji i svima onima koji su ga poznavali i sarađivali s njim."

Reffet je bio dijete padobranaca i tokom svoje karijere izvodio je brojne vratolomije, uključujući BASE-skok s najviše zgrade na svijetu, Burj Khalifa.

Postao je poznat po letovima s "jetpackom" iz Dubaija, kojeg je stvorio švicarski pilot Yves Rossy - i sam poznat kao "Jetman". Rossyjeva oprema omogućava "pilotu" da leti brzinom do 402 km/h.

"Sve što radimo je novo", rekao je Reffet novinskoj agenciji AFP u intervjuu prošlog mjeseca. "Imamo toliko snova, a život je tako kratak."

Reffetovi podvizi često su bili viralni na društvenim mrežama, uključujući onaj kada je s Francuzom Fredom Fugenom skočio s planine u avion u pokretu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije