Svi se sjećaju smrti Johna Kennedyja i njegove supruge: Mnogi zaboravljaju na ovu osobu...

0
Radiosarajevo.ba
Svi se sjećaju smrti Johna Kennedyja i njegove supruge: Mnogi zaboravljaju na ovu osobu...
Foto: Printscreen / YouTube / John Kenndy Jr. i Carolyn Bessette-Kennedy

John Kennedy mlađi i njegova supruga Carolyn Bessette-Kennedy nisu bili jedini putnici u avionu koji se srušio u Atlantski okean.

Bili su zlatni par Amerike, mladi i lijepi, ali nažalost prerano otišli - neki bi rekli "s Kennedyjevim prokletstvom".

No, John Kennedy i Carolyn Bessette-Kennedy nisu bili jedini putnici u tom avionu, niti su oni bili jedini koji su izgubili život tog kobnog 16. jula 1999. godine. Pa ko je bila Lauren Bessett, treća putnica koja je tragično poginula u nesreći i zašto su svi naizgled zaboravili na nju?

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

Dana 16. jula 1999. John, Carolyn i Lauren ukrcali su se u privatni avion na putu za Cape Cod koji se srušio u Atlantski okean.

John je bio sin američke političke dinastije i odrastao je u Bijeloj kući s ocem Johnom i majkom Jackie Kennedy. Carolyn, glamurozna modna publicistica koja je osvojila srca javnosti svojom ljepotom i šarmom, voljela je Johna iako su njihovu vezu, a kasnije i brak, pratile česte svađe.

Kada je stigla vijest o njihovoj smrti, cijela Amerika ih je iskreno oplakivala, a neki su praznovjerni obožavatelji za njihovu smrt okrivili "Kennedyjevu kletvu".

Biden nominovao kćerku Johna Kennedyja za ambasadoricu SAD-a u Australiji

Biden nominovao kćerku Johna Kennedyja za ambasadoricu SAD-a u Australiji

Ipak, manje se zna o Lauren Bessett, Carolininoj sestri i trećoj putnici u avionu tog dana. Carolineina starija sestra, Lauren, uvijek je bila bliska s mlađom Bessette i živjela je blizu nje na Manhattanu u New Yorku sve do njihove smrti.

Nakon studija ekonomije i pohađanja nekoliko prestižnih sveučilišta, Lauren je bila visoko obrazovana poslovna žena koja je nastojala izbjeći društvenu scenu na kojoj je Carolyn bila poznata i kojom je vješto dominirala.

Unatoč različitim životima, sestre su se jako voljele i provodile su puno vremena zajedno, dijeleći ljubav prema modi i umjetnosti. Lauren je živjela i radila u Hong Kongu nekoliko godina prije nego što se vratila u New York, a pretpostavlja se da je provodila puno vremena s Carolyn i njezinim suprugom Johnom kada je trio odlučio odletjeti u Cape Cod.

Nakon tragične nesreće 1999. godine javnost je oplakivala gubitak američkog zlatnog para, no Lauren je uglavnom bila izostavljena iz toga. U desetljećima nakon pada aviona, veza i smrt Johna i Carolyn često su spominjani u medijima, ali važno je podsjetiti da oni nisu bili jedini koji su izgubili živote tog dana, prenosi Story.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije