Sve žene Borisa Johnsona: Jedna ga izbacila na ulicu, s drugom se vjenčao 12 dana nakon razvoda

1
Radiosarajevo.ba
Sve žene Borisa Johnsona: Jedna ga izbacila na ulicu, s drugom se vjenčao 12 dana nakon razvoda
Foto: EPA-EFE / Boris Johnson i Marina Wheeler

Britanski premijer Boris Johnson danas podnosi ostavku, ali on je gotovo uvijek u centru pažnje medija, u posljednje vrijeme više državničkih aktivnosti, nego zbog burnog privatnog života.

Prošle godine pisalo se o njegovoj mladoj vjerenici Carrie Simmonds, a par je krajem augusta dobio sina. Sada se Johnson opet našao u centru interesovanja javnosti, kada se oglasila njegova bivša ljubavnica Jeniffer Arcuri, koja je medijima ispričala sve detalje njihove afere.

Prije ove dvije dame, dio Johnsonovog života bile su i brojne druge žene. 

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Pala vlada u Velikoj Britaniji: Boris Johnson kapitulirao i podnosi ostavku

Pala vlada u Velikoj Britaniji: Boris Johnson kapitulirao i podnosi ostavku

Carrie Simmonds

Lider britanske Konzervativne partije se u Downing Street 10 uselio sa djevojkom Carrie Simmonds kada je postao prvi premijer u britanskoj historiji koji je život u rezidenciji počeo sa nevjenčanim partnerom. Ovo je za historiju iskorak, ali ne i za Johnsona koji je navikao na ljubavne prevrate.

On se upravo zbog veze sa Carrie razveo od bivše (druge supruge) Marine Willer sa kojom je bio 25 godina. Vjeruje se da je Johnson zaprosio Carrie tokom romantičnog putovanja na Mistik za Božić 2019. godine. Carrie (31) objavila je vest o veridbi krajem 2019. na Instagramu, kada je javnost obavijestila i da je u petom mjesecu trudnoće. Johnsonu, koji zvanično ima petoro dece (nezvanično osmero) brak sa Carrie je treći po redu.

Vezu Borisa i Carrie međutim pratili su brojni skandali, pa je tako jednom prilikom policija reagovala zbog svađe do koje je došlo u njihovom nekadašnjem domu.

Carrie je Johnsona pratila na njegovom prvom premijerskom govoru, što ne čudi jer je i ona iz svijeta politike (sa 29 godina je postala najmlađi direktor komunikacija u historiji konzervativaca). Carrie radi kao savjetnik za odnose sa javnošću u američkoj grupi za zaštitu životne sredine Okeana. Rođena je u Londonu i ranije je bila zaposlena u Konzervativnoj stranci.

Allegra Mostyn Owen, ljubav iz studentskih dana

Johnson, koji je svojevremeno odbacio tvrdnje da vara suprugu kao "obrnutu piramidu besmislica", oženio se svojom ljubavi iz studentskih dana na Oksfordu, Allegrom Mostyn Owen 1987. godine, ali su se razveli 1993. nakon što ju je prevario s Marinom Wheeler.

Haos u Velikoj Britaniji: U 48 sati više od 50 ostavki dužnosnika Johnsonove vlade

Haos u Velikoj Britaniji: U 48 sati više od 50 ostavki dužnosnika Johnsonove vlade

Brak sa Marinom Wheeler

Džonson i Marina Wheeler su se vjenčali 8. maja 1993., svega 12 dana nakon što je on okončao prvi brak. U braku koji je okončan pretprošle godine par je dobio četvoro dece. Marina, koja je porijeklom iz Indije, dugo je trpjela Borisove afere, koje su se samo nizale.

Godine 2003., otkrivena je njegove veza sa novinarkom i autorkom knjiga o poznatima Petronelom White, inače, kćerkom poznatog laburiste lorda Whitea, koja je kasnije tvrdila da je jedno njegovo dijete abortirala, a drugo pobacila.

Tadašnji predjsednik torijevaca Michael Hauard smijenio ga je sa funkcije ministra za kreativnu industriju i kulturu zato što je lagao o toj vezi.

Dvije godine kasnije, "News of the World" pisao je o njegovoj vezi sa novinarkom Annom Fazackerley. On je navodno viđen kako izlazi iz njenog stana u Londonu. Tada ga je Marina Weeler izbacila iz kuće, ali su se kasnije pomirili. Već sledeće godine napravio je dijete savjetnici za kulturu, pa ga je supruga ponovo izbacila iz kuće.

Jennifer Arcuri

Preduzetnica Jeniffer Arcuri upoznala je britanskog premijera dok je bio gradonačelnik Londona. Ubrzo su započeli strasnu aferu koja je trajala godinama. Johnson je sa njom varao tadašnju suprugu, pomogao je Dženifer da razvije posao.

"Voljela sam ga, obožavala", tvrdi američka preduzetnica Jeniffer Arcuri (35), jedna od bivših ljubavnica Borisa Johnsona, koja je iz samo njoj poznatih razloga tek sada prvi put javno progovorila o svojoj četvorogodišnjoj vezi s aktuelnim britanskim premijerom.

Jeniffer je u međuvremenu od studentkinje postala preduzetnica. Organizovala je niz konferencija o novim tehnologijama, na kojima je govorio i njen uvaženi ljubavnik. Procjenjuje se da je na taj način ubrala barem 126 hiljada funti državne podrške i podsticaja, a sumnja se da taj novac poreskih obveznika nikad ne bi dobila bez pomoći uticajnog političara. Ona je sa Borisom išla i na njegova službena putovanja.

Jeniffer je vezu sa Borisom raskinula 2016., vratila se u Ameriku, udala se i dobila dijete, ali je bivši ljubavnik navodno nije potpuno zaboravio.

Svi Borisovi potomci

Johnson i Marina Veeler imaju četvoro djece: Laru, Miloa Artura, Kasiju i Teodora Apola. Lara Johnson je samo pet godina mlađa od njegove buduće supruge.

Godine 2006. "News of the World" objavio je da je Boris postao otac petog djeteta sa umjetničkim konsultantom Helen McKeniger. Njeno dijete je navodno jedno od dvoje koje je začeo s ljubavnicama. Prošle godine je sa vjerenicom Carrie Simonds dobio sina. Tačan broj njegove djece nije poznat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije