Samozatajna ljepotica / Supruga Gorana Bregovića bila je jedna od 10 najljepših Sarajki

09. 11. 2019. u 07:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Legendarni muzičar Goran Bregović najpoznatiji je kao osnivač, producent, gitarista i vođa sarajevske rock grupe Bijelo dugme. Kao vođa Bijelog dugmeta, zajedno sa Indexima i Zdravkom Čoliċem ubraja se među najistaknutije predstavnike Sarajevske škole pop rocka i Jugoslavenske pop i rock scene. 

Bio je veliki zavodnik još za vrijeme svojih sarajevskih dana, prije nekoliko desetljeća. Legendarne su, a istinite priče o njegovim ljubavnim romansama jer je poput magneta djelovao na žene. No ona s kojom je Goran Bregović već 26 godina je njegova Dženana. Kako se rijetko se pojavljuje u javnosti malo ko zna kako ona izgleda.

Od trenutka kada je stigao u Bijelo dugme, pa sve do danas ostao je omiljen među ženama koje i danas ne mogu smiriti strasti prema harizmatičnom glazbeniku. Kad su Goranu Bregoviću dosadili brojni ljubavni 'izleti' skrasio se s 1993. godine s manekenkom Dženanom Sudžukom. Dok je on ganjao karijeru i slavu te postao jedna od najvećih zvijezda s ovih prostora, njegova samozatajna supruga živjela bila je posvećena kćerima Emi, Lulu i Uni. Nije je zanimala medijska pozornost koju je mogla dobiti zahvaljujući neraskidivoj vezi sa svjetski poznatim rokerom.

Fotografije koje se s vremena na vrijeme pojave, otkrivaju elegantnu, vitku i visoku plavušu.

Dženana je nekada bila svrstavana među 10 najljepših Sarajki.

"Ma, kakva ljepotica. Ja sam starica. Ali možete da me pitate kako se osjećam kao majka čija je kćerka umjetnica", svojedobno je izjavila.

Premda su ih stalno pratile glasine o njegovim ljubavnim avanturama, njihov brak se uspio održati.

"Morate imati nekoga u životu da napravi ravnotežu, da vam život ne pretegne u jednu stranu. Brak i porodica tome služe. Da postoji neka gravitacija, a to posebno važi u zanimanjima kao što je moje", poručio je ranije Bregović, prenio je Tportal.hr.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA