Solo: Nova priča iz Ratova zvijezda u Cinema Cityju od 30. maja

Radiosarajevo.ba
Solo: Nova priča iz Ratova zvijezda u Cinema Cityju od 30. maja
Star Wars / Solo: A Star Wars Story
Star Wars franšiza dobila je novi "samostalni" film, prvi nakon filma Rogue 1 iz 2016. godine, a ovaj put ćemo pratiti avanture mladog Han Soloa.

Saznat ćemo kako je upoznao Chewbaccu, te Landa Calrissiana.

"Tokom avanture u mračnom podzemnom svijetu punom kriminala, Han Solo upoznaje svog budućeg kopilota Chewbaccu i susreće se s Landom Calrissianom godinama prije pridruživanja Pobunjenicima...", zvanična je najava filma, koji je svjetsku premijeru imao 25. maja.

Solo: A Star Wars Story na IMDb-u ima ocjenu 7,2, a sarajevska pretpremijera održat će se 30. maja u Cinema Cityju, nakon čega će film biti u redovnom programu omiljenog mjesta za filmoljupce u Sarajevu.

Inače, Han Sola glumi Alden Ehrenreich, Joonas Suotamo je Chewbacca, a tu su još i Woody Harrelson, Emilia Clarke, Thandie Newton, dok je uloga Landa Calrissiana pripala Donaldu Gloveru.

Ratovi zvijezda Silu su razbudili 2015. godine, filmom Star Wars: The Force Awakens, nakon čega su uslijedili Rogue 1 (2016), te Star Wars: The Last Jedi (2017), a sad imamo Solo te nas sljedeće godine godine očekuje Epizoda IX.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije