Solidna filmska karijera Meghan Markle: Borila se za svaki dinar

Radiosarajevo.ba
Solidna filmska karijera Meghan Markle: Borila se za svaki dinar
FOTO:Schreen / Markle: Glumačku karijeru započela je 2002. godine
Tridesetšestogodišnja Meghan Markle glumačku karijeru započela je 2002. godine u popularnoj seriji „General Hosiptal“.

Borila se za svaki svoj dinar sve dok princ Harry (33) nije kleknuo pred nju. Bilo je vremena kada je Markle bila bez novca, na svoju prvu ulogu čekala je dvije godine, nije baš sve išlo lagano.

Spas u borbi za karijeru, koja bi joj obezbijedila i dovoljno novca, donio joj je sadašnji suprug, princ Harry.

Prema tvrdnjama bliskih prijatelja, Harry i Markle na početku svoje ljubavne romanse prilagođavali su svoje susrete rasporedu Meghaninih snimanja, pa tek onda prinčevim obavezama prema dvoru.

- U jednom trenutku nisam mogla otključati bravu auta. Nisam si mogla priuštiti popravak pa sam očajnički tražila bilo kakav glumački angažman. Pet mjeseci parkirala bih gdje me nitko nije mogao vidjeti jer sam morala u auto ulaziti te iz njega izlaziti kroz prtljažnik – pričala je Meghan.

Meghan je imala priliku glumiti Veronicu Perez u napetoj epizodi CSI NY-a.

Godine 2008. prihvatila je ulogu u remakeu kultne teen serije 90210, koji je prošao bez nekog velikog interesa gledatelja. U akcijskom propalom projektu Knight Rider“ iz 2009., Markle je po prvi puta pokazala svoje atribute skinuvši se za ulogu Annie Ortiz.

Iduće je godine „dobacila“ na set Horatia Cainea kao inspektorica Leah Montoya u seriji „CSI Miami“. Zaredala je još desetak televizijskih i filmskih uloga dok nije 2011. došla ona prava - serija „Suits“uloga pripravnice Rachel Zane u njujorškom odvjetničkom uredu, u kojemu radi najbolji pravni manipulator, brutalni zavodnik i obožavatelj košarke Harvey Specter.

Njegov vježbenik Mike Ross, kojeg igra Patrick J. Adams osvaja srce ambiciozne studentice prava, pa se Markle u više navrata našla u strastvenoj akciji s njim. Zbog snimanja serije preselila se u Toronto. To se pokazalo presudnim za njezin brak s producentom Trevorom Engelsonom (41). Razveli su se nedugo nakon početka snimanja, odluku su donijeli iznenada, a glumica je bivšem mužu dijamantni vjenčani prsten poslala poštom.

Meghan je glumila i u seriji „Fringe“, jednoj epizodi serije „Liga“ i u filmu „Kako se riješiti šefa“ gdje se doslovno pokazuje na par sekundi. 

Po nekim je procjenama za 108 epizoda dobila 5,4 miliona dolara, dok se bogatstvo samo bake njenog supruga procjenjuje na vrtoglavih 530 milina dolara. Meghanin otac, Thomas Markle, već ju je kao djevojčicu vodio po setovima serija na kojima je bio angažiran poput: Bračnih voda’, ‘Santa Barbare’, ‘General Hospital’ te ‘Facts of Life’.

Dakle, Meghan je ostvarila solidnu glumačku karijeru od koje je odustala zbog uloge koju će igrati do kraja života – vojvotkinje Sussexa, prve žene u povijesti koja nosi tu titulu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije