Šokantna ispovijest pjevačice: Zarobili su me, drogirali i silovali danima

Radiosarajevo.ba
Šokantna ispovijest pjevačice: Zarobili su me, drogirali i silovali danima
Foto: Publicity Picture / Aimee Duffy

Pjevačica Duffy, punog imena Aimee Duffy, koja je na neko vrijeme pauzirala svoju pjevačku karijeru, na Instagramu je napisala da ju je nepoznata osoba drogirala, zarobila i silovala.

„Možete samo zamišljati koliko puta sam pomišljala da ovo napišem. O načinu na koji bih to napisala, kako bih se osjećala nakon toga. Nisam potpuno sigurna zašto je sada pravo vrijeme i zašto se osjećam oslobođeno i uzbuđeno jer progovaram. Ne mogu objasniti. Mnogi od vas su se pitali šta mi se dogodilo, zašto sam nestala. Novinar me kontaktirao, našao je način kako doći do mene i sve sam mu ispričala prošlog ljeta. Bio je ljubazan i bilo je nevjerojatno konačno progovoriti“, započela je.

„Istina je da sam, i molim vas, vjerujte mi da sam sad dobro i na sigurnom, nekoliko dana silovana, drogirana i držana u zatočeništvu. Naravno da sam preživjela. Oporavak je potrajao. Nema lakšeg načina kako to reći. Mogu vam reći da sam u posljednjem desetljeću hiljade i hiljade dana posvetila tome da opet osjetim radost u svom srcu, a to osjećam sada“, otkrila je.

„Pitate se zašto nisam iskoristila svoj glas kako bih izrazila bol koju osjećam? Nisam htjela pokazati svijetu tugu u mojim očima. Pitala sam se kako mogu pjevati iz srca koje je slomljeno. Polako je prestalo biti slomljeno“, dodala je.

Naglasila je da će uskoro objaviti intervju, u kojem će odgovoriti na sva pitanja fanova. Zaključila je da je ovo bio jako težak korak za nju te zamolila fanove da ne uznemiruju njenu porodicu.

Duffyn album Rockferry iz 2008. godine postigao je svjetski uspjeh te bio najprodavaniji album u Velikoj Britaniji te godine. Osvojila je i tri Brit awardsa, a hitovi Mercy i Warwick Avenue i danas se vrte na radiostanicama.

Duffy je 2011. najavila da će uzeti stanku od javnih nastupa, a iste je godine objavila drugi, zasad posljednji album. Tek je 2013. zajedno s brojnim drugim pjevačima nastupila na koncertu u New Yorku u čast Edith Piaf, a 2015. glumila je američku pjevačicu Timi Yuru u filmu Legend iz 2015. godine u kojemu glumi Tom Hardy. Za taj film snimila je i soundtrack.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije