Smrt koja je šokirala britanski dvor: U 45. godini iznenada umro važan član kraljevske porodice

1
Radiosarajevo.ba
Smrt koja je šokirala britanski dvor: U 45. godini iznenada umro važan član kraljevske porodice
Foto: EPA-EFE / Kraljevska porodica

Thomas Kingston, suprug lady Gabrielle Windsor, kćerke princa i princeze Michael od Kenta, iznenada je preminuo u dobi od 45 godina, objavila je u utorak, 27. februara, Buckinghamska palača.

Kingston, koji je brakom postao član britanske kraljevske obitelji, pronađen je mrtav u stanu u Gloucestershireu u nedjelju navečer, a hitne službe pozvane su na mjesto događaja nešto iza 18 sati.

Lady Gabriella odala je počast svom suprugu, s kojim je bila u braku od 2019., rekavši da je on "izvanredan čovjek koji je obasjao živote svih koji su ga poznavali". Njegova smrt opisana je kao "veliki šok za cijelu obitelj". Uzrok smrti još nije utvrđen, ali zasad nema sumnjivih okolnosti.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

"Kralj i kraljica obaviješteni su o Thomasovoj smrti i molitvama se pridružuju princu i princezi Michaelu od Kenta, kao i svima onima koji žale za ovim voljenim članom obitelji", rekao je glasnogovornik Buckinghamske palače, piše Story
 
Inače, roditelji Lady Gabrielle, danas su prisustvovali komemoraciji za grčkog kralja Konstantina. Stoga se vjeruje da izostanak princa Williama s današnjeg događaja nije povezan sa smrću Thomasa Kingstona.

Podsjetimo, Kensingtonska palača ranije je otkrila da se princ od Walesa nije pojavio na komemoraciji zbog 'osobnih obveza'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije