Slučaj Bill Cosby: Sud Pennsylvanije prihvatio optužbu

Radiosarajevo.ba
Slučaj Bill Cosby: Sud Pennsylvanije prihvatio optužbu

Sud Pennsylvanije odbio je da odbaci optužbu podignutu protiv slavnog komičara Billa Cosbija, čime su stvoreni uslovi za krivično gonjenje glumca koji već godinama negira da je zlostavljao na desetine žena, prenosi Reuters.

Odluka suda predstavlja gubitak za 78-godišnjeg zabavljača koji je decenijama bio miljenik televizijskih gledalaca u Americi zbog svog humora i porodičnog imidža.

Cosbijev portparol izjavio je da će biti podnijeta žalba na odluku suda u Pennsylvaniji.

Više od 50 žena optužilo je Cosbija za seksualno zlastavljanje počev od šezdesetih godina prošlog vijeka, a mnogi slučajevi u međuvremenu su zastarjeli.

Javni tužilac u Los Angelesu odlučio je prošlog mjeseca da ne podiže optužnicu protiv Cosbija u dva slučaja seksualnog zlostavljanja 1965. i 2008. godine.

Cosby, koji uporno odbacuje sve optužbe, mirno je sjedio i slušao odluku sudije Stivena O' Nila. Poznati glumac mogao bi da bude osuđen na 10 godina zatvora u slučaju da bude proglašen krivim.

Tužioci i branioci su napustili sud bez davanja izjava okupljenim reporterima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije