Slavni bend "Duran Duran" nakon 30 godina snima novi album

0
Radiosarajevo.ba
Slavni bend "Duran Duran" nakon 30 godina snima novi album
Foto: Facebook / Duran Duran

Britanski sastav Duran Duran ponovno će se sastati s bivšim članom benda, Andyjem Taylorem (62), a snimit će i novi album nakon 30 godina, prenosi Mirror.

Gavni vokal benda Simon Le Bon (64) radit će s Andyjem u njegovom studiju u Ibizi, nakon što se prošle godine saznalo kako Andy boluje od raka prostate u četvrtom stadiju. Vijesti o njegovoj bolesti podijelio je upravo Simon u novembru prošle godine, kada je tokom ceremonije uvođenja benda u 'Rock 'n' Roll' Kuću slavnih pročitao Taylorovo pismo. Andy je svoju dijagnozu dobio četiri godine prije nego što se za istu saznalo.

Basist benda, John Taylor (62) održao je govor na "Unforgettable Evening" u Los Angelesu, gdje je prikupljeno čak 1,6 miliona funti za istraživanje raka kod žena. John je tada rekao:

Argeta već nekoliko godina drži titulu mesne i riblje paštete broj 1 u Evropi

Argeta već nekoliko godina drži titulu mesne i riblje paštete broj 1 u Evropi

"Le Bon leti u Ibizu kako bi radio s Andyjem. Želja mi je da sam i ja tamo. Mislim da će biti odlično. To će biti stvarno lijepo za njih. Nisu bili zajedno u studiju možda 10 do 20 godina."

John i članovi benda Nick Rhodes (60) i Roger Taylor (62) snimat će album u Los Angelesu i Londonu, prenosi portal 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije