Slavna američka glumica Rosario Dawson uhapšena na protestima

Radiosarajevo.ba
Slavna američka glumica Rosario Dawson uhapšena na protestima

Slavna američka glumica Rosario Dawson, zajedno s još nekoliko desetaka ljudi uhapšena je u petak na protestima na Capitol Hillu u Washingtonu.

Glumica je uhapšena uz ostale pristalice Bernieja Sandersa zbog okupljanja i remećenja javnog reda i mira. Kažnjena je sa 50 dolara novčane kazne, nakon čega je puštena pa neće morati na suđenje.

Taj je protest samo dio demonstracija koje traju sedam dana u sklopu pokreta Democracy Spring koji se bori protiv korupcije u politici i za besplatne i slobodne izbore „u kojima svaki američki građanin ima jednako vrijedan glas“.

Dawson je na svom profilu na Instagramu podijelila fotografije s protesta.

„Htjela sam ovime izraziti solidarnost s ljudima koji se zalažu za promjene i jednostavno privući pažnju na ovu temu jer mislim da je od velike važnosti“, rekla je glumica za Guardian. Dodala je i kako se policija s poštovanjem odnosila prema demonstrantima.

Ovi događaji nisu zaustavili Dawson, koja je već u subotu bila na novim demonstracijama kao podrška Bernieju Sandersu u New Yorku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije