Skandal: Naslovnica koja je mnoge razbjesnila

Radiosarajevo.ba
Skandal: Naslovnica koja je mnoge razbjesnila
Prva dama SAD-a izazvala je val negodovanja na društvenim mrežama.

Tačnije, naslovnica meksičkog izdanja Vanity Faira s Melanijom Trump dok ''jede'' skupocjen nakit iz zdjelice razljutila je mnoge Meksikance.

'To je nedostatak senzibilnosti od strane izdavača', rekla je meskička spisateljica Guadalupe Loaeza za The Guardian.

'Počela sam to čitati i jednostavno nisam mogla završiti. Nisam htjela znati ništa o ženi neprijatelja naše zemlje', dodala je.

Meksikanci su na društvenim mrežama ismijali naslovnicu časopisa, iako su mnogi bili bijesni jer su ovim potezom ponizili svoju zemlju i kulturu. Izdavač Vanity Faira je na društvenim mrežama pozvan da povuče taj broj iz prodaje. Pogotovo zato jer je Trumpu u planu izgraditi zid na granici s Meksikom kako bi spriječio ulazak imigranata.

''Pogrešno je na toliko načina. Zašto Melania Trump jede nakit iz zdjelice- na naslovnici meksičkog Vanity Faira?'',''Melania Trump jede dijamante na naslovnici meksičkog Vanity Faira dok njezin muž planira gradnju zida na granici s Meksikom'', komentirai su pojedinci na društvenim mrežama, piše Dnevnikhr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije