Sjećate se pjevačice Zane Nimani? Otkriveno gdje danas živi i čime se bavi

7
Radiosarajevo.ba
Sjećate se pjevačice Zane Nimani? Otkriveno gdje danas živi i čime se bavi
Foto: Printscreen / Zana Nimani

Beogradska grupa "Zana" bila je silno popularna u 80-ima, a čak i oni koji se imenom, na prvu, neće sjetiti kako je bend izgledao (premda mnogi pamte njihovu prvu pjevačicu, sjajnu Zanu Nimani), znat će sigurno za njihove mega hitove, pjesme koje su nastavile živjeti desetljećima, poput "Dodirni mi kolena", "Majstor za poljupce", "Mladiću moj", "Jabuke i vino" (duet sa Željkom Bebekom)...

Klavijaturist Zoran Živanović Žika, gitarist Radovan Jovićević i pjevačica Zana Nimani činili su bend koji je ove godine proslavio 43 godine osnutka, piše portal Nova.

Njihova karijera krenula je uzlaznom putanjom kada su upoznali pokojnu hitmejkericu Marinu Tucaković, koja je s njima danonoćno radila na pjesmama i nizala hitove s kojima su pokorili estradnu scenu bivše države.

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Sastav ove popularne grupe mijenjao se čak četiri puta, a najveći šok bio je kada su publici objavili da obožavana pjevačica Zana Nimani napušta grupu i kreće u solo karijeru.

Jelena i Žika Živanović za portal Nova.rs govorili su o počecima ove grupe, najvećim uspjesima, ali i skandalima i glasinama koje su pratile bend.

"Zvali su me Radovan i Zana 1979. godine da dođem iz Amerike i da napravimo bend, oni su tada bili u vezi. Pisali su mi pisma, imao sam 18 godina.

Spakirao sam 30-tak ploča i vratio se. Napravili smo bend, doveli bubnjara i basistu i sve je to bila dječja igra dok nismo sreli Marinu Tucaković u studiju, gdje smo snimili dvije glupe pjesme.

Sjela je, zapalila cigaretu, slušala, pila viski i dala nam broj telefona da je sutra nazovemo i dođemo kod nje u 11 sati. Nisam znao ko je ona, mislio sam da je voditeljica na radiju jer je došla s bocom viskija u ruci i stavila noge na miksetu vrijednu 2 miliona dolara i rekla nam je da ima nešto kod nas što joj se sviđa.

Počela je živjeti sa mnom i Radovanom u stanu, radili smo bez prestanka. Ona nas je vodila”,  ispričao je Žika.

Upitan zašto je Zana Nimani napustila grupu, Žika je odgovorio:

“Ona je mislila da može sama, a ja sam bio pametan pa sam zaštitio ime benda kao ‘Zana grupa’, ali to je bio mač s dvije oštrice. Jer kad je došla Nataša Gajović, jedva smo uvjerili ljude da je bend pjesma."

Premda su pjevačice koje su naslijedile Zanu Nimani s bendom postigle solidan uspjeh, većini poklonika njihove muzike Zana je zauvijek ostala - prva i prava.

A što se s njom dogodilo?

Na vrhuncu popularnosti Zana je ostala trudna i rodila djevojčicu Teu, koju je dobila u braku sa suprugom Đorđem Šiškinom.

Nekoliko mjeseci nakon poroda, Zana je s porodicom spakirala kofere i zauvijek odselila iz Srbije u Kanadu.

Dok je bila na vrhuncu slave, Zana je uspjela studirati i diplomirati na Pravnom fakultetu u Beogradu, a upravo joj je ta diploma bila od velike važnosti nakon završetka muzičke karijere.

Zana je kao pravnica u Kanadi, naime, sebi i svojoj porodici osigurala ugodan i lijep život. Ondje se zaposlila u kompaniji koja se bavi finansijskim menadžmentom, a suprug Đorđe u firmi vezanoj uz željeznice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije