Sjećate se Helge iz serije "Alo, alo"? Evo kako izgleda danas

Radiosarajevo.ba
Sjećate se Helge iz serije "Alo, alo"? Evo kako izgleda danas
/ Her Flik i Helga
Glumicu Kim Hartman su čitav život pamtili kao presmiješnu plavušu Helgu utegnutu u kožni korzet.

 

Kako je bilo igrati nacistu u komediji? Pa još ženu nacistu koja je seks simbol...

 

“Ja nikada Helgu nisam doživljavala kao nacistu, ona je bila samo kinki intimna u njemačkoj vojsci. Želja za bogatim mužem iz visokog društva joj je bila pokretačka snaga. Ispunjena ambicijom, sigurna sam da bi voljela da bude Hitlerova djevojka, ili čak misteriozna špijunka u stilu Mate Hari (ako bi imala seksi kostim), ali kao i svi Nijemci u Alo, alo ona nije bila sposobna za tako nešto. I Helga i ja smo voljele da glumimo seks simbola. Bilo je jako zabavno i oslobađajuće”, rekla je sada 64-godišnja Kim.

 

Kako je ispričala, kada je pročitala prvi put scenario, zamalo se ugušila od smijeha.

 

“I tako zapisano na papiru je bilo jako zabavno, pa sam znala da se prijavljujem za nešto posebno. Ipak, mislim da niko nije shvatio da će Alo, alo postati tako masovno popularna serija odmah, već za dvije, tri godine”, rekla je Hartmanova.

 

kim_hartman.jpg - Sjećate se Helge iz serije

 

Glumac Ričard Gibson, koji je tumačio Her Flika, piše Story.rs, je bio najduhovitiji na setu.

 

“Sjećam se da jednom nisam mogla da obuzdam smijeh kada je trebalo da Flik i ja špijuniramo druge iza ograde. Nešto je trebalo da eksplodira (mislim da je bio sanduk sa dinamitom), a trebalo je da mi budemo prekriveni zemljom. U trećem pokušaju je na mene palo malo zemlje, kao i prije toga, ali onda umjesto da na Flika padne isto toliko, ljudi iz tehnike su na njega bacili, činilo mi se, tonu zemlje i to pravo na glavu. Ričard je uspeo da zadrži pribrano lice, ali ja nisam, što se jasno i vidi”, ispričala je glumica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije